Kintsugi

Știți faza de la finalul, nu mai știu al cărui sezon, din „Game of Trones”, în care Jon Snow își ia pumnale-n piept? Vă mai amintiți privirea lui când ultima lovitură o-ncasează de la mucosul de Ollie?

Cam asta-i treaba cu inimile sfâșiate. Nu de dușmanii declarați. Nu de cei pe care i-ai ghicit tu deja că nu te-nghit și te cam aștepți să ți-o coacă. Nu de cei de care, în final și la urma-urmei, nici nu-ți prea pasă. Nope. Ci de cei mai dragi și mai apropiați inimii tale! Asta-i sfâșierea inimii, astea-s pumnalele-n piept pe care le simți o viață-ntreagă! Poți tu s-o coși și s-o duci la reparat cât vrei, întreagă n-o s-o mai ai în veci! Poți tu să supraviețuiești sau, ca Jon, să ai noroc de-o Melisandră care să te-nvie din morți, dar urmele veci pururi, rămân.

Asta-i vestea proastă. Acum hai să vă dau și-o veste bună, să nu vă scriu numai despre suferințe, trădări și dureri, că până la urmă vă mai și deprim. 😛

Vestea bună știți care e?

Kintsugiarta japoneză de-a repara obiecte sparte din ceramică cu o rășină de aur sau argint. Cică reparația asta nu doar că le face mai frumoase, ba adaugă un plus de valoare blidului scăpat din mâini.

blid

Trăiască nenea shogunul Ashikaga Yoshimasa care-a dat lumii posibilitatea de-a crea din ceva spart, ciobit, ce nu mai putea fi folosit, în ceva chiar mai frumos și mai valoros decât fusese înainte.

La fel e și cu inimuca aia sfâșiată care, așa cusută și peticită și plină de urme, lipită (încetuc și cu treabă bună) cu firul de aur sau de argint al iubirii, al iertării, al compasiunii și-al înțelegerii, devine chiar mai frumoasă și mai valoroasă decât a fost înainte; decât una neatinsă, care n-a iubit, n-a suferit și n-a trăit, de fapt, defel.

Purtați-vă inimile ciobite cu bucurie și recunoștință.

Lăsați aurul iertării și-al compasiunii să strălucească printre crăpăturile lor.

Pentru că frumusețea, valoarea și iubirea unor astfel de inimi nu este mare.

E infinită.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

18/04/2019

Hamme.

#TrăirileAurei

Ambele volume le găsiți pe site-ul editurii Libris.

Mulțumesc.

8 gânduri despre „Kintsugi

  1. A fost începutul luptei mele cu citatele, cel în care am citit, demult, în aceeași zi cum că vaza spartă n-o mai lipești cu nimic versus asiaticul fir de aur…
    Lăsînd alergia pt citate la o parte, așa e, ca tine, vulnerabilitatea înseamnă putere. Nu știu exact de care, dar e.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Mi-ai răsucit pumnalul în piept, pentru că am pierdut primul serial din Urzeala Tronurilor și n-aș vrea să pățesc la fel cu al doilea. Mâine-i musai să mă duc în Baia Mare pentru a-mi lua cartela de acces de la DIGI, care a preluat distribuția canalului Tv.
    Frumoase și calde recomandări, Aura!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.