Post

Postul pentru mine în primul rând înseamnă înfrânare. Și nu de la ceea ce nu ne place ci tocmai de la ceea ce ne place cel mai mult. Să ne obișnuim treptat cu foamea. Să te ridici de la masă nesătul. Să nu mănânci și să nu bei nimic măcar până la amiază, dacă o zi întreagă ni se pare mult.

Să mulțumim pentru fiecare-mbucătură. Să fim recunoscători c-avem ce să mâncăm.

Și să mâncăm ce mâncau bunicii noștri, nu semipreparatele de-acum. Iar mâncarea să ne fie hrană, nu îmbuibare și maț plin. Să postim cu bucurie, nu din obligație, nu ca să dăm bine, nu ca să ne lăudăm și nu din dorința de-a slăbi. Postul nu-i o cură de slăbire. Postul nu-i un trend. Postul nu-i mândrie afișată…

Cât despre partea sufletească… ce să mai vorbim!

Degeaba ești atent să nu mănânci nimic „de dulce” dar inima ți-e plină de ură, invidie, ranchiună, mânie, frustrare și de ne-iertări. Degeaba postești doar cu trupul dar cu sufletul nu.

Aura B. Lupu

Și-am intrat în postul Paștilor.

Doamne-ajută să ne fie de și cu folos. La trup dar mai ales la suflet.

Beneficiile postului pentru trup sunt nenumărate. Nu vă mai fac io acuma capu’ mare cu ele, că le știți. Ce însă mă face să scriu și eu încă un articol despre asta este faptul că am văzut că mulți confundă postul c-o cură de slăbire. Sau postesc doar prin ceea ce mănâncă, nu și prin ceea ce gândesc. Care se îndoapă cu mâncarea de post exact cum se ghiftuiau și-nainte. Care-s foarte atenți ca nu cumva să îngurgiteze din greșeală vreo urmă de praf de ou sau lapte, care citesc și-analizează orice etichetă de pe un produs cumpărat însă-și umple coșul de cumpărături cu pate vegetal, cu brânză vegetală, chifteluțe vegetale, etc. Și alea-s pline numa’ de chestii minunate, nu? Da, n-au carne, ouă sau lapte dar au schimb la chimicale berechet! Iar când de la masa de post te ridici sătul, ăla deja nu mai e post, zic io.

Postul pentru mine în primul rând înseamnă înfrânare. Și nu de la ceea ce nu ne place ci tocmai…

Vezi articolul original 238 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.