Urzeli și ițe încurcate

„Flama” – pe mine și pe băieți – ne-a prins încă de la-nceput, am urmărit cu sufletul la gură primele episoade iar când Adi ne găsea pe toți trei jos în living, urmărind serialul, (ceea ce era ieșit din comun, că no, până atunci niciun serial nu ne unise într-atât încât să stăm împreună la televizor, la același serial 😀😜) ne zicea invariabil:

– Iar vă uitați la prostia asta?

Dar cum-necum „prostia” asta l-a prins în mreje și pe el atât de tare încât am cumpărat și dvd-urile, ca să recupereze episoadele pe care nu le-a văzut și-apoi  bineînțeles și cărțile, care-s de fapt adevărata poveste.

Vrei, nu vrei povestea asta cu „Urzeala tronurilor” te prinde.

Urzeli și ițe încurcate, povești de dragoste și patimi ucigătoare, cruzime fără margini, nuditate cât cuprinde, onoare, dragoni, White Walkersumblători albi, corbi cu trei ochi, etc. e poveste fantastică împletită cu istorie ce n-avea cum să dea greș și să nu fascineze o lume-ntreagă. Cică 7 figuri istorice au inspirat personajele din „Urzeala tronurilor” iar autorul a declarat în repetate rânduri ca unele părți ale poveștii au fost „vag” inspirate din Războiul celor Două Roze, din secolul al XV-lea.

Io recunosc c-am avut trei momente în care-am zis că nu mă mai uit și-mi bag picioarele-n el serial. Decapitarea lui Ned, „Nunta roșie” și moartea lui Jon au fost crunte, știu că am rămas privind ecranul în gol, stupefiați și suparăți da’ n-am rezistat tentației, bineînțeles, și-am urmărit serialul în continuare, dar după ce l-am blagoslovit și făcut troacă de porci pe sadicu’ și ticălosu’ de George R. R. Martin ce s-a jucat cu inimile noastre și ne-a pus pe jar.

E cu siguranță un fenomen, a înnebunit o lume întreagă cu povestea lui fantastică.

Clar, aștept cu sufletul la gură ultima serie.

Voi?

🙂

Cu iubire,

Aura B. Lupu

13/04/2019

 

 

 

 

 

6 gânduri despre „Urzeli și ițe încurcate

 1. Mă feresc cât pot să mă uit la seriale, pentru că am o problemă cu asta…Cred că ar fi nevoie să port ametist dacă tocmai mi-am descoperit dependența, nu-i așa? 🙂 În ultimul concediu petrecut în țară, băiatul meu venise cu una dintre cărți. Săracul…nu mai avea loc de mine, care îmi luasem totuși de lucru. „Ia-mi-o!” Îi ziceam, „Că am de lucru și n-am vreme de lecturi…Dar stai să termin măcar capitolul ăsta.”
  Dimineața mă sculam primul (să mai citesc și eu un pic 🙂 )
  Aș fi spus la fel ca Issabela, că nu e genul meu literatura fantastică, dar aș fi greșit. Stilul de scris al lui George R.R. Martin este copleșitor.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Tot băieții m-au „molipsit” și pe mine cu literatura fantastică; de la „Arta conversației” , „Jane Eyre”, „La răscruce de vanturi”, „Fiul risipitor” etc. pana la „Harry Potter”, „Twilight”, ” True Blood” „The Dark Tower”, etc. e cale lungă dar am străbătut-o bucuroasă și nu regret niciun pas. 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.