Prea

Ați avut vreodată stranie senzație că ceva trebuie să se întâmple, deși nu ai programat nimic, deși nu aștepți pe nimeni și nimic, simți că ceva-i musai să se-ntâmple. O neliniște ciudată. O stare de alertă. O resemnare și-o cedare în față fatalității. Inerent. Inevitabil. Irefutabil. Ceva ce deja-i scris. Nu știi ce, nu știi de cine, nu știi dacă-i de bine sau de rău, dar e.

Pe mine stările astea mă scot din minți. De obicei caut să le liniștesc ieșind afară. Acum însă nu-mi vine nici asta să fac, măcar. Poate-i de vină și-atâta oboseală acumulată, nopți nedormite, stres – aproape – permanent. Un pas înainte, doi înapoi… Nimic nu te mulțumește, totul te enervează. Și-ți vine doar să plângi, deși n-ai niciun motiv. Mă rog, ai unul maaaare, pe care îl ignori, îl sari, nu vrei să-l vezi. Ți-e foame, dar habar n-ai ce-ai vrea să mănânci, nimic nu-ți place, nimic nu te atrage. Ți-e sete, dar apa e sălcie, cola n-ai mai băut de-un secol și nici nu vrei acum să-ncepi să bei. Sucul de portocale e prea acru. Ceaiul prea fad. Afară-i prea frig. Prea ud. Prea cenușiu. Oamenii-s prea reci. Lumea-i prea mare. Grijile-s prea multe. Durerile prea mari. Gândurile-s prea întunecate.

Mda, o zi destul de plumburie. Măcar amurgul a fost frumos. Și jumătatea aia faină de lună argintie, ce zici că era o felie de tort. O să-mi fac exercițiile de de-stresare. Poate așa o să ies la liman, cu ziua asta. Că aia de mâine, nu se știe. Promisă nu-i. Decât clipa de față. Om trăi și om vedea. Ce are să se-ntâmple, se va-ntâmpla.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

16/03/2019

 

Fragment din „Trăirile Aurei 2”; cartea o găsiți în librăria Șt.O.Iosif din Brașov și pe site-ul editurii Libris. Mulțumesc!

3 gânduri despre „Prea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.