8 martie

Este minunat că ne trimitem urări de 8 martie și ne felicităm reciproc. Femei pe femei. Mame altor mame. Soții altor soții. Fiice altor fiice.
Da’ bărbații unde-s în toată povestea asta? Unde-i lăsăm? Pe dinafară, nu? Că nici nu mai au loc de noi!
Io una rămân la părerea mea: muierilor, lăsați bărbații să ne felicite de 8 martie! Lăsați tații, soții, frații, fii și nepoții să-și exprime aprecierea pentru noi! Că doar de aia-i ziua femeii, nu? Să fim lăudate, felicitate și divinizate de sexul opus, nu noi de noi și noi pe noi!
Câte mesaje ați primit azi, spuneți drept? O grămadă și io, dar cele de la bărbați le număr pe degete! Cred că bărbații nici nu se mai agită, stau cuminți și râd de noi, pentru că facem noi toată treaba-n locul lor! Mi se pare absurd și ridicol.
Sorry, oi fi io mai ciudată și mai sâcâită, dar asta simt. Singura pe care azi simt că trebuie să o felicit e mama mea. Atât! În rest nu-i treaba mea! E treaba lor, a bărbaților ca măcar azi să-și bată și ei capu’, nu s-o facem noi în locul lor!

Hai că v-am țucat!

Cu drag și cu iubire,
Aura B. Lupu

08/03/2019

Fragment din „Trăirile Aurei 2”; cartea o găsiți în librăria Șt.O.Iosif din Brașov și pe site-ul editurii Libris. Mulțumesc!

https://www.libris.ro/trairile-aurei-vol-2-aura-b-lupu-LIB978-606-029-131-2–p13043428.html

2 răspunsuri la „8 martie”

  1. Nouă ne vine greu! Și am să explic imediat de ce…
    Sunt atâtea aprecieri în capul nostru, atâtea cuvinte laudative, că nu știm până la urmă pe care să le alegem, pentru a exprima mai bine sentimentele noastre. Mereu sublime, mereu superlative, am rămas săraci de vorbe.
    Ne uităm galeș și rostim un simplu La mulți ani!. Faptul că vă iubim, reiese tocmai din această stângăcie. Dar ochii unui bărbat îmbracă femeia lui în culorile aurorei…

    Apreciat de 1 persoană

    1. Exact. O femeie iubită capătă puteri miraculoase… vindecătoare chiar. Aura ei strălucește tare și alungă umbra și-ntunericul. Atât doar are nevoie, măcar de 8 martie de-un „La mulți ani mami! Te iubim.”…😍❤️💙💜

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.