Marțieni

Mda, scăpăm de convingeri limitative, de piedici și blocaje, totul vine la noi cu ușurință și glorie iar munca nu-i musai să fie grea, poate fi plăcută și ușoară și să-ți aducă bani cu nemiluita.
Ok, și-atunci totuși munca grea cine o face?
Cine-i spală pe bătrâni la cur? Cine face curățenie și calcă și face de mâncare? Cine spală geamurile pe ploaie și pe frig? Cine zidește? Cine curăță grădinile? Cine lucrează în fabrici? În măcelarii? Cine coace pâine? Cine duce gunoiul? Cine mătură străzile?
Și lista poate continua…
Nu mai împuiați capul copiilor cu prostii, în loc să-i învățăm că munca de jos e rușinoasă, că datu’ cu sapa nu-i de ei, că musai să fie ingineri, directori, filozofi, avocați, doctori, etc. mai bine i-am învăța că orice muncă-i onorabilă; și dacă speli WC-uri și dacă ești un simplu muncitor nu-ți pică steaua și nici nu ești un nime-n drum! Atâta timp cât îți câștigi pâinea cea de toate zilele muncind cinstit poți ține capul sus, indiferent ce muncă faci!
Decât să-i vezi c-așteaptă tăind frunze la câini locul de muncă perfect și trăiesc din banii părinților (și ei și nevestele și copiii ce i-au făcut!) păi nu mai bine muncesc ORICE?
Am văzut azi un discurs de ăsta motivațional de-al lui Niculescu Adrian și cred c-am făcut tensiune 200! Cum să termini facultatea de trei ani bătuți pe muchie și încă s-o arzi degeaba prin oraș? Așa, să treacă timpul… Să trăiești din ce-ți dă mama și tata?
Păi tu n-ai două mâini și două picioare?
Și culmea, nu muncesc dar bani de țigări aveau și îmbrăcați bine toți erau!
Io știu că-i „trendul” să visăm la cai verzi pe pereți, să facem doar ce ne place și să ne urmăm pasiunile. Să trăim viața minunată și extraordinară pe care ne-o prezintă vedetele la televizor, să călătorim și să facem parada modei și s-avem un stil de viață de-nvidiat.
Dar nu-i ceva ce putem face chiar toți! Că dacă toți am face asta, cine mai muncește măi oameni buni?
Orice muncă-i onorabilă dacă o faci cu drag! Și că dai cu mop-ul și că speli geamuri sau ai grijă de bătrâni. Pentru că să nu uităm că și noi o s-ajungem ca și ei și, cu siguranță o să ne dorim s-avem pe cineva să ne-ngrijeasca. Iar dacă copiilor noștri le insuflăm ideea că asta nu-i o muncă pentru ei… atunci cine o s-o facă? Marțienii?

V-am țucat!

Cu iubire,
Aura B. Lupu

Hamme,
25/01/2019.

3 gânduri despre „Marțieni

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.