Riduri

Sunt mândră de fiecare rid, de fiecare cută, de fiecare urmă lăsată de timp pe moaca mea. Pentru că-s povestea vieții mele. Amprenta mea. Unicitatea „Aurei” mele.

Am primit un mesaj care m-a amuzat, că sunt o femeie frumoasă, dar ridurile nu prea. De multă vreme am renunțat să vreau să par mai tânără decât sunt în buletin. După 40 de ani am avut o perioadă în care refuzam să cred că am trecut de pragul ăla critic, când era cam gata cu frăgezimea tinereții și trebuia acceptată maturitatea și fermitatea celor 40 de ani. Că nu mai ești nici ca la 20, nici ca la 30 de ani. Păi normal că nu! Sunt 10-20 de ani în plus! Plus, nu minus. Iar plusu’ ăsta e de bine. Da, nu mai am tonusul și elasticitatea de-acum un secol, 😜 da’ am mai multă poftă de viață decât atunci de zeci de ori. Nu toate părțile corpului au rămas la locurile inițiale, că no, au mai coborât, s-au mai strămutat și-au migrat câțiva centimetri mai în jos, mai într-o parte, da’ simțirea lor nu c-a rămas aceeași, că-i de zeci de ori mai bună decât atunci! Așa că las’ să fie mai coborâte, că dacă-s simțurile urcate, io-s împăcată (și de zeci de ori mai fericită) decât atunci! De riduri n-am ce să comentez, cred c-așa am venit pe lume, zbârcită și ridată, la nici 25 de ani aveam deja „laba gâștii”, așa că io mă minunez că am mai puține riduri azi decât atunci! De strălucirea ochilor, de zâmbetul până la urechi și ceea ce radiez azi zic doar atât: cine-a spus că frumusețea vine din interior, deștept a fost și mare dreptate a avut! 

Io m-am considerat urâtă multă vreme. Iar ca femeie, încrederea mi-era atât de scăzută, că o târam după mine, prin praf și noroi. Când te împaci cu ceea ce ești și cu vârsta pe care-o ai, când nu stai toată ziua să-ți numeri ridurile în oglindă și fiecare calorie pe care-o îngurgitezi, când te bucuri de toți anii ce-ți apar în buletin și-ți dai seama că-s o bogăție și nu un motiv de plâns, când accepți că asta-i direcția vieții și te lași purtat(ă) de fluxul firesc al ei, seninătatea pe care-o dobândești e de fapt tinerețea aia fără bătrânețe din basme și povești. Sunt oameni care-arată mai bine la 40 decât la 25-30 de ani. Secretul? Habar n-am. Io zic că acceptarea. Fericirea. Sportul. Mâncarea sănătoasă. Toate combinate. Și încrederea în tine. Scoasă din praf și din noroi, spălată, lustruită și pusă la loc de cinste, te face pur și simplu să strălucești. Să radiezi.

Așa o fi, poate că ridurile și alte semne ale îmbătrânirii nu-s chiar frumoase pentru unii, da’ pentru mine îs. Și-s o dovadă c-am trăit.

Și nu degeaba! C-am râs și-am plâns, c-am fost și fericită și supărată, și veselă și tristă. Și oricum, așa să știți, că toți avem bagheta aia fermecată, ce șterge ridurile ca prin farmec și te-ntinerește efectiv. E bucuria de-a trăi.

Doar să nu uităm s-o folosim!

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

26/12/2018

Hamme.

Fragment din „Trăirile Aurei 2”. Cartea o găsiți pe site-ul editurii LIBRIS.

Mulțumesc!

21 de gânduri despre „Riduri

  1. Și eu cred asta, dar vreau să fiu atunci, pentru a mă convinge cu adevărat. Probabil că nu va fi greu să mă deplasez iute cu o farfurie zburătoare. Eu le desenam încă de prin anii `80, fiind un vizionar ca și Jules Verne. Le mai dau o șansă oamenilor de știință până în anul 2090, dacă nu, mă apuc și mi-o fac eu însumi.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Ce fain ai scris Condei! Drept să-ți spun și io-aș vrea să fiu atunci da’ c-o singură condiție: nu să fiu frumoasă ci întreagă la minte și sănătoasă, să nu fiu povara nimănui și să-mi port singură de grijă. ❤

    Apreciat de 1 persoană

   2. O, da! Foarte important. Fără condițiile astea, nu vreau să mă gândesc. Nu vreau să fiu nici măcar ca Stephen Hawking. Cu asistenți pe lână mine, care să-mi continuie opera… Mai bine să stea așa, nescrisă 🙂

    Apreciat de 1 persoană

   3. Facem aşa: eu nu-i prea cred în stare pe oamenii ăştia de ştiinţă de fapte atât de mari. În 2090, luna a 5-a, ziua 3, ora… nu prea de dimineaţă, că dacă nu mă cheamă datoria, dorm mult, ne strângem la un loc să sărbătorim începutul proiectului. Rămâne stabilit 😉

    Apreciat de 2 persoane

   4. 3 Mai? Bine! Atunci să fixez eu ora, că e important. Să fie 11.00. Avem timp să ne sculăm și să ne facem tabieturile de dimineață. Venim, că ne cheamă datoria. Blogărași din toată blogosfera, uniți-vă! Acum…Eu sunt în Scoția, Aura în Belgia

    Apreciat de 1 persoană

   5. Cred că mi-a fugit textul înainte de a fixa și locația… Înseamnă că trebuie să las pe altcineva să o facă. E semn! 🙂 Aș fi vrut să zic, undeva în România oricum, că noi ceilalți suntem răspândiți în lumea largă.

    Apreciat de 2 persoane

 1. Aura draga, esti grozava!
  O femeie e frumoasa daca se simte frumoasa, dar pentru asta trebuie sa se accepte asa cum e!
  Daca tu nu te accepti, te astepti ca altcineva s-o faca!?
  Fiecare varsta isi are propria frumusete!
  Ma bucur ca te-am descoperit!
  Numai bine !

  Apreciat de 1 persoană

 2. Esti o femeie frumoasă, Aura. Si pe langa asta ai cel mai frumos suflet pe care îl poate avea un om.
  Ridurile spun povesti, acele riduri sunt de fapt drumuri parcurse in călătoria aceasta scurtă numita viata.
  Sărbători fericite, dragă Aura si toata sănătatea și fericirea din lume.
  Te pup! 😘🤗

  Apreciat de 1 persoană

 3. Asta e atitudinea corectă, cunosc doamne care se străduiesc din răsputeri să pară mai tinere, mai cu cremele miraculoase( pentru cumpărătorii de iluzii), mai cu ștergerea ridurilor în Photoshop și postarea fotografiilor editate pe rețelele de socializare. Cred că în sinea lor sunt niște femei cu o stimă de sine foarte scăzută. Normal e ca după 40 să cauți alte bucurii decât cele pe care ți le poate oferi oglinda. Fiecare vârstă oferă bucuriile ei. Și tu ai înțeles asta foarte bine, dragă Aura. Ceea ce te face o femeie frumoasă! Sărbători binecuvântate! ❤

  Apreciat de 2 persoane

 4. A republicat asta pe Aura B. Lupu și a comentat:

  Când te împaci cu ceea ce ești și cu vârsta pe care-o ai, când nu stai toată ziua să-ți numeri ridurile în oglindă și fiecare calorie pe care-o îngurgitezi, când te bucuri de toți anii ce-ți apar în buletin și-ți dai seama că-s o bogăție, nu un motiv de plâns, când accepți că asta-i direcția vieții și te lași purtat(ă) de fluxul firesc al ei, seninătatea pe care-o dobândești îți șterge ridurile ca prin farmec. Te întinerește efectiv.

  Sunt oameni care-arată mai bine la 40 decât la 25-30 de ani.

  Secretul? Habar n-am.

  Apreciază

 5. Cea mai grea vârstă e cea în care încep schimbările, pur şi şimplu schimbări fizice, gusturi, hormoni.Sunt explicabile ştiinţific, dar greu de acceptat.Părul alb…bine îl vopseşti,ridurile le machiezi……..dar când eşti în oglindă tu, cu tine anii te trag de urechi.Acum frumusţea la 40 de ani depinde de mult din cele trăite până acum, ai dreptate.Să rămâi aşa strălucitoare Aura!Două săptămâni şi te ajung!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.