Varză murată și sarmale oltenești

Nu mai pooot. În seara asta am râs cu lacrimi oameni buni! Iară am ajuns la vorba lui Creangă, „Știu că-s prost da’ când mă uit în jur prind curaj!”. 🤣🤣🤣🤣

Ferească bunu’ Dumnezo, cum să scrii și să postezi așa ceva? O tanti lacrima mâncând și sucind sarmale, cuprinsă de-o bucurie fără margini, c-avea varză murată, înțelegeți? Varză murată dom’le, care-i sursa extazului și-a euforiei totale și-naltarea la cer!

Ce marijuana, ce heroină, ia băgați bre varză murată și-o să vedeți acolo fericire ABSOLUTÃ, da?  Ba începuse să lăcrimeze, îmbucând din frunza verzei murate…

Spre final mai zicea c-ar trebui ca varza murată să fie declarată patrimoniu umanitar.

No la asta n-am mai rezistat și-am fugit la baie…

Ba mai e și conștientă c-o să se râdă de ea, dar nu contează, asemenea senzații puternice pe care biata le are doar de două ori pe an trebuie expuse, nu?

Măi oameni buni, că tanti și-a exprimat extazul asta e. Da’ mirătura-mirăturilor știți care e?

1.1 K de like-uri și 240 de comentarii! Le-am răsfoit doar pe câteva, că mai multă tărie n-am avut, dar majoritatea-i cântau în strună. Grotescul, exacerbarea și îmbuibarea ridicate la rang de ce? De dramă (inter)națională?

Varza murată patrimoniu? Și încă de care, umanitar! Și-o mie și-o sută de oameni care i-au dat like iar, spre neplăcuta mea surpriză, printre ei erau câțiva ce-mi apar și mie în listă (mă rog, îmi apăreau 😀 ).

Măi oameni buni, vă rog io frumos, când și dacă o s-o iau în halul ăsta pe mălăini, împuscați-mă și curmați-mi – și mie, da’ și vouă – suferința!

Ba colac peste pupăza mai dau încă de-o postare cu sarmale. De data asta oltenești. 😂

Cine-a postat poza făcea o glumă, enunțul pozei era: „Vând sarmale oltenești, pentru comenzi mesaje în privat”. Ia ghiciți, câte întrebări cu „Prețul vă rog ” au fost?

Nu vreți să știți, chiar nu vreți… Râsu’ plânsu’ curcilor…

Și mie mi-e dor de gustul mâncării și-al bucatelor de-acasă, dar să m-apuce plânsu’ și-apoi extazu’ de la o varză murată… Domne feri!

Urmarea mâncatului care e? 😖

Și asta-i fericirea absolută și ziua cea mare? O căpățână de varză?

Hai că vă las să vă „delectați” cu textul buclucaș.

Și bonus, vă ofer și poza cu sarmalele alea oltenești.

Io mă duc să caut un loc de dat cu capu’.

Aura.

„Incep sa pregatesc Sarmalele  … Voi cei de acasă (în Romania) nu puteti înțelege bucuria prin care trec. De 3 săptămâni am cumpărat varza murată la butoi (românească DOP  ) și am ingrijit-o ca ochii din cap… Azi e ziua cea mare și sincer, cu mana pe inima, va spun ca, desfac frunzele de pe căpățână cu mare atenție …ii tai parte mai dura și pun fiecare frunza cu grijă. ..Iar partea care ar trebui sa o tai mărunt O MĂNÂNC! La fiecare frunza, o îmbucurătură… Lăcrimez… E o senzație de fericire absolută! În aceste frunze am toate amintirile copilăriei. ..a bunicilor …. Cam de 2 ori pe an reușesc sa am aceste senzații puternice…. Varza ardeleneasca murata la butoi! Dragele mele știu ca pt voi, care o aveți pe masă când o doriți, sa știți ca pt mine este Sărbătoare! Nu exista varza murată ca la noi. Am umblat prin lume, am încercat multe (din nevoie)…dar, varza noastră ar trebui apreciata la nivel mondial, sa fie declarata PATRIMONIUL UMANITAR! Știu, mă luați în ras….dar eu așa simt! Și cu aceasta ocazie, va doresc SĂRBĂTORI FERICITE!”

2 gânduri despre „Varză murată și sarmale oltenești

  1. Of, câtă răutate, zău așa! Dar și pe mine m-au trecut lacrimile, na… ;`(
    Habar nu aveam de sarmalele astea („oltenești”?, cu varză murată ardelenește?) la care trebuie să adaugi ca tacâm și foarfeca. Cred că este numai meritul acelei Verze minunate.
    Dar când este vorba despre simțire… eu empatizez numaidecât. Îi doresc bunei gospodine pe care ai descoperit-o sărbători fericite și astfel de senzații puternice, mai dese. Ce naiba? Numai de două ori pe an?

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.