CV

Am intrat din curiozitate în contul meu de pe VDAB (adică Serviciul flamand pentru ocuparea forței de muncă și formarea profesională) și… surpriză, habar n-aveam că mi-au adăugat la CV și cursurile pe care le-am făcut acum câțiva ani aici. Și nu doar onorific ci cu atestate oficiale și cu denumirea specifică a fiecărui curs în parte.

Lichaamsmassage 2013 – Masaj corporal
Voetreflexologie 2013 – Reflexologia piciorului
Lichaamsmassage – speciale technieken 2014 – Masaj corporal – tehnici speciale
Voetreflexologie – gevorderde technieken 2014 – Reflexologia piciorului – Tehnici avansate.

2 ani de studiu și plâns, când nu înțelegeam termenii de specialitate și mergeam la cursuri cu dicționarul după mine, 2 ani în care am făcut naveta cu Belbus și-am înghețat de frig prin stațiile de autobuz, 2 ani grei și chinuiți dar și plini de satisfacții și din care nu regret nicio secundă!
Pentru că am intrat atunci într-o lume fascinantă care continuă să mă atragă ca și-un magnet, o lume în care odată ce-ai pășit te „prinde” și-n care înveți continuu câte ceva. E o fântână a abundenței, un sac fără fund în care oricât sapi, oricât forezi, oricât te adâncești în studiu – dar și-n practică – nu poți să spui c-ai învățat absolut TOT.
Io una n-aș îndrăzni să spun asta. Cu tot cu diplome și atestate oficiale (din partea VDAB-ului) n-am nici curaj și nici tupeu să mă autointitulez terapeut, vindecător, șaman, clarvăzător, ghid spiritual, ș.a.m.d. 
Exact la fel cum nici la partea asta cu fircălitu’, cu toate că am publicat o carte – „Trăirile Aurei” și-am participat la o antologie – „Vara Cuvântului”, nu-mi permit să mă autointitulez scriitoare. 
Sunt oameni pe care Dumnezeu i-a binecuvântat c-un har (sau mai multe ). Însă dacă la har nu adaugi studiu, învățătură și practică, slabe șanse să faci „o pită bună” (vă mai amintiți postarea cu brutaru’, nu? ).
No, așa și cu autointitulările astea. Poți să-ți spui cum vrei, să-ți faci firmă luminoasă cu mii de beculețe care strălucește de se vede din avion, poți să te crezi Mafalda, Mama Omida, reîncarnarea lui Nostradamus, etc. Dacă vine clientu’ la tine și tu ești pe spate ca virușii și habar n-ai ce să-i faci – pentru c-ai făcut un curs de-o săptămână pe net și doar ai impresia că ești specialist – no ia-ți firma și bagă-ți-o în… cap, 😜 că poate măcar așa o să ți se lumineze mintea și-o să-ți mai scadă din orgoliu.

Daaaa, e plin feisbucu’ de specialiști care mai de care, toți minunați și extraordinari.
O singură întrebare: câți dintre ei pot să și certifice că îs ceea ce se autointitulează c-ar fi?

Hai că v-am țucat!

autointitulata

Aură.

Hamme,

30/11/2018

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.