Buburuza

 

De câteva zile simt nevoia să fac curățenie. E o încărcătură, ceva ce mă apasă și mă deranjează permanent. Nu doar în casă ci mai ales în spațiul ăsta virtual. 🤔🤔🤔

Și ștergând io de pe telefon tot felul de mesaje de-alea cu inimioare, trandafiri, să ai o zi nu știu de care, dacă nu dai mai departe ți se-ntâmplă oareșice etc. am dat și de multe poze făcute instant dar uitate – aproape la fel de instant – că le-am făcut.
Și-așa mi-am curățat și telefonul de balast dar mi-am bucurat și inima cu pozele ce mi-au amintit momentele frumoase în care le-am făcut.
Plimbându-mă cu Edi alaltăieri (mult se mai plimbă fată asta cu cățelu’ ei, așa-i? 😜) o buburuză s-a crezut brusc divă și m-a folosit drept rampă de lansare. 🐞🐞🐞
După ce mi-a aterizat pe braț, s-a plimbat tacticoasă până pe degete; inelaru’ nu i-a convenit, degetaru’ cred că n-a satisfăcut-o, abia când am înălțat mijociu’ a binevoit să zboare grațios, spre cer.
Io am rămas cu degetu’ ridicat, ca noroc că șoferii care-au trecut pe lângă mine n-au oprit să mă „salute” în același mod, cred că doar din cauza rânjetului tâmpit pe care-l afișam. Cât timp buburuza defilase, nu mi-am dat seama de „frumosul” gest, eram doar fascinată de culoarea ei și-i număram punctele negre de pe spate.

Mărturisesc c-am fost o obsedată. De curățenie. De șters, spălat, frecat și periat. Aveam impresia că având o casă imaculată, de unde poți să lingi mac de pe jos, eram și eu în regulă cu toate. Ce păcăleală! Și cât de fals!
Încă mai am porniri din astea. Destul de rar, ce-i drept.
Dar acum știu, de fiecare dată când simt impulsul ăsta, să stau și mă-ntreb: ce ai de rezolvat cu tine, fată?
Ce-i baiu’ tău, de fapt?

Nu vă lăsați păcăliți că odată casa lună și bec, sau biroul de la servici ordonat perfect sau ustensilele din atelier aliniate și orânduite toate, sunteți și voi perfecți și totul e ok. Că nu-i…
Traumele nerezolvate, durerile înghițite, iertările neiertate și suferințele ascunse încă bulbucesc. Încă fermentează.
Și știți cum e cu fermentatu’, nu? Ori se transformă, ori se alterează.
Ce-alegeți voi?
Că io deja am și ales.

Cu dragoste,
Aura B. Lupu

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€1,00

Reclame

Un gând despre „Buburuza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s