Miting

Io v-am zis că-n politică nu mă bag. Indiferent cum ai da-o, tot cazi în troacă. Indiferent ce-ai zice sau ai scrie, tot în căcat ajungi. Plus că nu pot să-mi dau cu părerea despre ceva ce nu știu. Nu cunosc. Nu trăiesc. Sunt de 15 ani plecată din țară, așa că nu pot să spun că știu. Știu cei care trăiesc în România. Știu cei care locuiesc în ea. Noi, ceilalți, putem zice c-am fi informați, că ne interesează și că ne pasă. Că citim ziarele, ne uităm la televizor, luăm pulsul țării. Da’ bătăile ei de inimă răsună-n piepturile celor care zi de zi trăiesc între granițele ei.
Asta nu înseamnă că fiecare bătaie de inimă a României n-o urmăresc și cei plecați. Ba da. Ca și cum te-ai uita la un EKG, cu sufletul la gură și cu propriile inimi cât un purice; cu îngrijorare, cu dragoste nemărginită. Cu speranță. Cu lacrimi în ochi. Cu tot ce înseamnă dragostea de țară. 

Dar nu despre patriotism vreau io să vă scriu. Nici despre politică.
Ci despre durere. Despre regrete și păreri de rău.
Că s-a întâmplat așa ceva. Că ura și violența și barbarismul au triumfat. Că în loc să ne unească, ne-au separat. Că-n loc să ne adune, ne-au împrăștiat. În 4 zări… Ne-au risipit. Ne-au alungat. Ne-au înfierat. Ne-au întors unii împotriva celorlați.

Nu știu, nu cunosc, nu trăiesc. Da’ știu că e păcat… 😪😪😪
Știu că ura n-o să ne ajute. Că violența nu duce nicăieri. Cu siguranță n-o să devină România mai bună și mai frumoasă de-acum. Bătăile ei de inimă-s în agonie. EKG-ul ei a luat-o razna. De tot.
O imagine nu-mi dă pace și mă chinuie de-aseară: 2 jandarmi bătuți fără milă de gloată.
2. Oameni. Slujbași. 2! Și alte zeci ce-i hăituiau. Îi loveau cu sălbăticie. Îi călcau în picioare. 2!!! contra a zeci…

Cei care-au format un scut cu trupurile lor, ca să-i apere pe amărâții ăia doi, no ăia-s români adevărați. No ăia-s oameni.
Ăia-s speranța țării. Și viitorul ei.
Mă-nclin.

Cu dragoste,
Aura B. Lupu

11.08.2018

FOTO Octav Dragan

P.S. Musai să adaug un post-scriptum: măi oameni buni, să fim bine-nțeleși, io prin postarea asta nu iau apărarea nimănui, nici nu acuz sau scuz PE NIMENI. Era o simplă constatare și-o maaaaare părere de rău! Violența din partea oricui vine, nu aduce nimic bun. Decât durere. Energie joasă. Vibrație scăzută. Blesteme. Afurisenie. Ziceți-i cum mai vreți… Păcat. Atâta doar. Păcat!

2 gânduri despre „Miting

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.