Prostie

09.07.2018

Până acum un început de zi și de săptămână de rahat.
Oare azi s-au decis toți proștii să-mi iasă-n cale și să-mi testeze rezistența?
Prostia, incompetența și tanda-manda-lismul mă scot complet din sărite! Deși ar fi muuult mai bine să pot urma povața lu’ conu Manole din „Vinul de viață lungă ” și să-i ocolesc… 
Da’ mă lasă? Cu de-a sila mi vâră-n suflet și în cale! Oricât încerc să mă feresc, tot de ăștia dau! O fi iar vreo lecție de învățat? Posibil…
N-o să vă scriu de toți (c-ar fi prea mult!) de care-am dat azi, da’ de ultimu’ e musai!
Am decis ca-n vecii vecilor să nu-mi mai iau un câine. Câte zile mai am lângă – și cu – Edi, le binecuvântez. Și-ncerc să mă bucur de ele. Cu greu câteodată, din plin alteori. Dar alt câine în veci n-o să-mi mai iau. 😦
Să-l privesc neputincioasă, să asist complet neajutorată la suferința lui, e ceva prin care nu vreau – și nu mai pot – să trec.
E prea mult…
Dar no, asta-i viața, ăsta-i mersu’ ei și așa cum am scris, încerc să mă bucur cât mai pot (și cât ne-a îngădui Dumnezeu) de el. Ieșim la plimbare des, într-un parc din apropiere unde mulți alți posesori de câini vin și-și plimbă patrupezii. Mi-s dragi toți. Da’ pe unii dintre stăpânii lor ioi! mai că i-aș strânge de gât!
Dacă nu ești în stare să-ți dresezi câinele și să-l faci să te asculte, de ce-ți mai iei câine? Dacă nu știi cum să-l înveți să-ți răspundă la comenzi de bază, de ce-l lași liber???
Mă bucur enorm să văd atâția iubitori și posesori mândri de câini, da’ dacă nu știi și nu poți să-l stăpânești, păi atunci tanti și nenicule dragă, țineți-l în lesă și nu-i da drumul că no, ție ce-ți pasă? Al tău e tânăr și vânjos și mai mare că și amărâtu’ meu de pudel, de 13 ani și jumătate, cu artroză în ambele șolduri, c-o rană pe piciorul stâng ce de-abia se vindecă, aproape orb și surd și cu probleme la coloană!
Credeți-mă că-n astfel de momente mi-aș dori să am nu unu’ ci doi câini! Da’ nu pudeli, nuuu, să fie măcar un Cane Corso sau Tosa Inu, numa’ că să văd dacă atunci ar mai avea curaju’ să-și lase careva câinele liber și fără lesă, numa’ să-ncerce să-l atace și să-l muște pe-al meu!

Când te doare la patină de restu’, când nu ești conștient de urmările nepăsării, aroganței și ignoranței tale, când inconștiența și sictirismul te conduc și-ți „guvernează” comportamentul… no toate astea însumate urlă un singur cuvânt: PROSTIE!

Iar pe lângă cei doi câini uriași care să-mi fie de-a dreapta și de-a stânga, mai e ceva ce mi-aș dori parcă și mai tare: ca prostia să doară!
Hai că v-am pupat!

Aura B. Lupu

4 gânduri despre „Prostie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.