Hristos a-nviat!

Ieri am scris o postare pe care, după ce-am terminat-o de editat, vrând s-o public, am șters-o din greșeală. Și bineînțeles că am uitat instant tot ce-am scris. Nu-i prima oară când pățesc asta, vorba aia, „poale lungi și mintea scurtă”, da’ ieri chiar mi-a părut rău.

Veci nu-mi găsesc cheile, rătăcesc portofelu’ – de câte ori i-am dat emoții lui Adi cu „hiiiii, unde-i portofelul meu?”, mi-a și spus că într-o zi o să facă infarct din cauza asta – sau mă duc în cămară și nu mai știu după ce m-am dus, iar la cumpărături dacă nu-mi fac lista de acasă, pa și la revedere, nu mai știu ce să cumpăr. Ceva defect am io în tărtăcuță pentru că uitatul de la mână pân’ la gură să zicem că toți îl avem, dar mie mi se șterg complet întâmplări petrecute acum un an sau zece, dacă nu văd vreo poză care să mă ajute să fac „click”-ul, habar n-am, ba-s în stare să mă contrazic că nu-i adevărat, io n-am fost acolo! 😜
Culmea e că aproape la orice melodie (care-mi place sau mi-a plăcut vreodată, chiar și acum 100 de ani!) îi știu versurile pe de rost. Poezii, numere de telefon, fragmente din cărți, no de astea mi-e plin hardul. Ar fi fain să-i pot da un re-start și să-l resetez. Însă cele mai plăcute surprize de acolo vin. Din partea aia care uită dar care din când în când scoate la suprafață niște amintiri atât de prețioase, că le-aș înhăța hulpav și le-aș închide-ntr-o sticluță, să le păstrez acolo și să le privesc când mi se face dor. Aseară, după ce-am terminat trebăluitul și robotitul prin casă (noroc cu ajutoarele mele de nădejde ca altfel gătam la Paștele cailor!) am socotit cu Adi anii de când singuri facem și desfacem, singuri ne cântam și singuri ne descântam. De cincisprezece ani. Singuri.

Și-atunci a apărut amintirea. Biserica din Cuzdrioara. Plină ochi. Noi, copiii, sus la balcon, mai șușotind, mai chicotind, mai înghiontindu-ne, nu eram atenți la ce se petrecea. Până când toți au început să cânte, din toate piepturile, de duduiau vitraliile bisericii:

„Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând, și celor din morminte, viață dăruindu-le”.

Moment care acum îmi aduce lacrimile-n ochi și-mi face pielea de găină.

O biserică întreagă era una. O mulțime de oameni erau un singur TOT. Un sat întreg cânta la unison, erau toți la fel. Erau toți împreună. Erau uniți. Erau o forță care ajungea la cer. Și la sufletul unei fetițe… Care peste ani își amintește. Că nu suntem singuri. Că putem fi buni. Putem fi uniți. Putem fi un singur TOT. Uniți într-un singur gând: HRISTOS A ÎNVIAT.

Cu drag și cu iubire,
Aura.

Fragment din „Trăirile Aurei” pe care o puteți comanda de pe AMAZON. Mulțumesc!

 

8 gânduri despre „Hristos a-nviat!

 1. A republicat asta pe Aura B. Lupu și a comentat:

  Și-atunci a apărut amintirea.
  Biserica din Cuzdrioara. Plină ochi. Noi copiii sus, la balcon, mai șușotind, mai chicotind, mai înghiontindu-ne, nu eram atenți la ce se petrecea.

  Și asta până când toți au început să cânte, din toate piepturile, de duduiau vitraliile bisericii:

  „Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând, și celor din morminte, viață dăruindu-le”.

  Moment care acum îmi aduce lacrimile-n ochi și-mi face pielea de găină.

  O biserică întreagă era una.

  O mulțime de oameni erau un singur TOT.
  Un sat întreg cânta la unison.

  Erau toți la fel.

  Erau toți împreună.

  Erau uniți.

  Erau o forță care ajungea la cer.
  Și la sufletul unei fetițe…
  Care peste ani își amintește.
  Că nu suntem singuri.
  Ca putem fi buni. Putem fi uniți. Putem fi un singur TOT.
  Uniți într-un singur gând:
  HRISTOS A ÎNVIAT.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.