Paparazzi

 

„To be or not to be” no, asta-i întrebarea. A fi pe „feisbuc”… sau nu.  Sau a fi da’ a declara și susține sus și tare că vrei să-ți păstrezi intimitatea și viața privată. La prima e simplu. La a doua vă spun drept că simt așa, o mâncărime la degete de care-i musai să scap. 😜 Dacă vrei intimitate și viață privată neîntinată de feisbuchism, de ce ți-ai mai făcut cont? Asta nu pricep. Sau ți se pare ok să ai cont, să declari și să susții sus și tare că nu te interesează banalitatea și lipsa de valoare a feisbucului, că tu preferi viața reală etc., da’ să intri constant și să dai așa, câte-o raită, câte-o „geană” la fiecare prieten din listă, să vezi ce-a mai făcut și ce-a mai dres, asta ți se pare corect? Adică să spionezi cu alte cuvinte. Să citești o postare, să-ți placă și hop, o postezi și tu, da’ fără să dai credit celui de la care-ai „șutit-o”, asta e corect? Poate că mulți nu știu dar la anumite postări apar numele celor care-au vizualizat-o. 😜 Și când imediat pe pagina lor ce tocmai au citit la tine, da’ fără să-ți dea like, share sau comment (adică exact ce scriam altă dată, creditul pentru munca depusă) rămâi așa, cu-n gust amar. Mai ales când persoana respectivă susține sus și tare că n-o interesează feisbucu‘. Eh nu dară, o interesează da’ din umbră, „sub acoperire”, să nu știe lumea că stă pe feisbuc și să poată pretinde că „io n-am timp de aiureli de astea, eu îmi trăiesc viața!”. Bravo! Da’ atunci ștergeți și contu’. 
Și cu intimitatea și ținutu’ la viața privată… măi să fie, nu mai pot ieși din casă de paparazzi de când cu feisbucu‘ ăsta, dom’le! Ciopor stau la ușa mea să mă intervieveze, să mă agaseze, să-mi asalteze intimitatea și să nu mă lase să-mi trăiesc viața! Daaa, și de pe acoperișu’ lui vecinu’ mă fotografiază, de nu mai pot dom’le să ies din casă fără pălărie și ochelari de soare. 😂
Hai să fim serioși, intimitatea și viața privată nu te obligă nimeni să ți-o expui pă feisbuc.
Și rezervele astea exagerate nu-și au rostul din partea muritorilor de rând. Nu suntem nici „BreziPiți” și nici „AnjelicheJolii”! Vai să nu se știe unde merg în vacanță! Da’ ce, n-ai putut face plajă că te-au sufocat reporterii și te-au urmat hoardele de fotografi? Hai să nu ne mai dăm mai catolici decât papa, pentru că la urma urmei până și Vaticanul are pagină de feisbuc: Vatican News.

Dacă însă postezi public că din data cutare până în data cutare ești în vacanță… mno, aici cu siguranță ai dat-o-n bară! E ca și cum ai invita hoții să-ți facă o vizită.

Feisbucul e o sursă de informație. E publicitate gratuită. E conexiune virtuală. E rampă de lansare. E tot ceea ce vrei TU să fie. E alegerea TA. Păstrezi legături sau formezi altele noi. Cunoști oameni. Cunoști locuri. Și nu te împiedică nimeni ca din virtual să pășești în real. Iar pentru cei care muncesc ca nebunii de dimineața până seara și au puțin timp la dispoziție, poate că feisbucul e relaxarea lor.

Important este să păstram echilibru. Să păstrăm măsura. Să gândim bine ce informații dăm despre noi. Să mai intrăm din când în când la settings și să citim ce scrie pe-acolo.
Decât să stai și să joci nu știu ce „Farm Heroes Saga„, mai bine afli cum poți limita audiența pe pagina ta, pe cine lași să-ți vadă pozele în bikini și pe cine nu, care date-s publice și care-s doar pentru rude, etc.

Variante, opțiuni, setări, etc. sunt destule. Doar să vrem să le găsim.

V-am țucat, feisbuchiștilor!

Cu drag și cu iubire,
Aura B. Lupu

P.S.: aveți grijă la paparazzi

Fragment din „Trăirile Aurei”.

Cartea poate fi comandată de pe Amazon:

https://www.amazon.com/Trairile-Aurei-Romanian-Aura-Lupu/dp/6069461800/ref=sr_1_1?keywords=trairile+aurei&qid=1579513190&sr=8-1

Mulțumesc!

paparazzi

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

2 gânduri despre „Paparazzi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.