Valentine, Valentine!

Și-am ajuns și-n ziua asta minunată, când celebrăm dragostea, iubirea, amorul și ce termeni mai găsiți voi, io i-am epuizat deja.

Vă scuteam de-o astfel de scriere, tocmai ce-am scris una cu părerea mea despre (aia cu sarea și piperu’). Da’ am citit o chestie ce mi-a rămas în tărtăcuță și tre’ să-mi dau cu părerea, no, așa-s io, musai să am păreri!

Suna cam așa: „Femeia are puterea de a schimba un bărbat, dacă îl iubește cu adevărat”.

Ioi, mă și doare la inimă numai când rescriu așa ceva!

Și stați că nu-i numa’ atât, postarea mai are și 93 de like-uri (cu inimioare!), 4 distribuiri și nenumărate comentarii (în care mă includ, nu m-am putut abține).

Iar am impresia c-am picat de pe Lună! Serios? Pe bune?

Unu la mână: dacă-l iubești cu adevărat, de ce să vrei să-l schimbi, fato? Păi când l-ai ochit și ți s-a pus pata pe el, de ți-ai pierdut mințile și-apoi ți-ai înfipt gheruțele într-însul, ți-a plăcut cum era ATUNCI, nu? Că doar de aia te-ai îndrăgostit de el (cică!). Sau după ce ți-a pus veriga pă deșt, ți-ai dat seama „brusc și dintr-odată” c-ar mai fi de remediat pe ici, pe colo, că na, nu-i chiar ceea ce credeai, că tu-ți dorești mai mult, bla, bla, bla. Și hop, hai să-ncerci să-l ajustezi: mai tăiem un pic de ici, de colo. Da’ ce bărbatu’? Rochie? Pe care s-o duci la croitor după cum te-ngrași sau slăbești tu?

Și doi la mână: pe ăla care-ți învinețește ochii, care umbla pe coclauri, care be de le stinje (adică ăla cu deviza << Nicio zi fără alcool >>) și care are toate celelalte „calități” aferente, no pe ăla da. Pe ăla-l poți schimba. CU ALTU’.

Dacă-ți spui tu ție că prin dragostea aia adevărată pe care i-o porți o să reușești să-l schimbi, te-mbeți cu apă rece! Și nu numai o dată, ci de două ori: nu-i nici dragoste adevărată și nici nu-l poți schimba în vecii vecilor! AMIN!

Dacă tot mai aveți dubii, io nu-mi mai răcesc gura de pomană. Vă scriu doar atât: puneți mânuțele cu unghiuțele lăcuite și-n formă de gheară (încă stau și mă întreb, când mergeți la baie, oare cum vă ștergeți la fund?) și citiți din Corinteni ( la Sfântul Maslu dacă vă trimit, m-oi alege cu pomelnice).

Oameni buni, dragi și de omenie, iertați-mi răbufnirea.

Pentru voi, motto-ul zilei e altul:

„Şi de-aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de-aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.

Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.

Dragostea îndelung rabdă;

Dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.

Dragostea nu cade niciodată.”

Dragostea adevărată.

Happy Valentine!

Cu drag și cu iubire,

Aura.

14/02/2018

3 gânduri despre „Valentine, Valentine!

  1. 🙂 93 de like-uri la inepția aia? Dar de ce m-oi fi mirând? Asta e… În democrație toți avem opinii (sau ni se pare că avem) și musai să le dăm și altora în cap cu ele. Cu inimioară anestezică. „Ești perfect, Puișor! Dar dacă….” Și după acel dacă, punctele nu se mai termină. Adică să te schimbi totuși, un pic. Nu mult, doar cât să nu te mai recunoști. Pe „Patul lui Procust”…ăăă, vreau să zic Prostuc. Că un căpșor frumos cârlionțat gândește și se exprimă așa, ar mai fi ce ar mai fi. Dar ce-i cu aprecierile? Adică atât de multe gândesc așa? De-aia mi-e frică de tot ce înseamnă plebiscit. Pentru că niciodată nu iese bine. Bergson spunea că în democrație, numărul înlocuiește calitatea. Triumfează cantitatea în detrimentul calității. Dar, fir-ar să fie! E totuși singurul sistem compatibil cu libertatea și demnitatea umană. Așa că… Îi lăsăm în pace. Și nici măcar un comentariu nu adăugăm acolo. Păi de ce? Aveți curiozitatea și reveniți la postarea și comentariul acela. Să vedeți cum ați fost șmotruită…Doar se știe: Nu-i spune beatului, beat; nebunului, nebun și prostului, prost. Că mai rău îi stârnești. Dar poate de la dvs. au înghițit-o. Mai știi?

    Apreciat de 1 persoană

    1. Condei, încrederea mi-a fost zilele astea restabilită! Am distribuit pe Facebook o poză (o sa fac același lucru și aici, imediat, și-o să-ți dai seama la ce anume mă refer) preluată de pe net, mi-a plăcut enorm, și-am alăturat și-un citat, ce mie mi s-a părut că se potrivește mănușă. Eh, am avut pare-se dreptate pentru că reacția stârnită a fost uluitoare și încă nu s-a terminat! Mi-am recăpătat speranța! 171.076 de oameni au reacționat pozitiv, alți 1537 au redistribuit-o iar 12.268 au comentat. Totuși uite ca sunt destui oameni care tânjesc și după altceva decât după poze cu „siliconate și buzate” și emisiuni de 2 lei. Aleluia! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.