Keukenhof – Grădina Europei

Denumită și Grădina Europei, Keukenhof e un loc unde cu siguranță merită să-ți petreci (măcar) o zi din viață. Noi am fost de mai multe ori, n-am rezistat tentației de-a ne plimba printre milioanele de flori, care mai de care mai frumoase și mai parfumate: azalee, trandafiri, orhidee, zambilele cu atâtea nuanțe și cu tot atâtea parfumuri (și-n care de fiecare dată a fost musai să-mi cufund nasu’ și să le inspir aroma delicată) și, bineînțeles, nelipsitele lalele. 🌷🌷🌷

Pavilioanele pe care nu trebuie să le ratați sunt cele cu orhidee și trandafiri, sunt o încântare și-o feerie de culori, parfumuri și nuanțe.

Keukenhof este în Olanda, într-un mic orășel – Lisse – la jumătatea distanței dintre Amsterdam și Haga. Fiind deschis însă doar două luni pe an vă dați seama că-i nebunie, însă organizarea este ireproșabilă și oricât de aglomerat ar fi, găsești cu ușurință un loc de parcare (ghidat de oamenii angajați să facă asta), dacă îți cumperi biletele on-line și ți le scoți la imprimantă scapi de cozile de la intrare iar un loc pe iarbă să-ți mănânci sendvișurile pregătite de-acasă, cu siguranță o să găsești.

Este cea mai mare grădină de flori din lume și unul dintre cele mai fotografiate parcuri. Moara de vânt din parc este și ea un punct de atracție, iar un suvenir cu tradiționalii saboți olandezi de lemn – klompen, musai să-ți iei.

Senzația pe care am avut-o de fiecare dată când am fost acolo era că-s în grădina raiului…

Oriunde îți arunci privirea vezi covor de flori, frumusețe fără sfârșit și parfumurile amețitoare întregesc atmosfera. Nu are ce să nu-ți placă, aranjamentele florale sunt care mai de care mai frumoase, copacii înfloriți, canalele navigabile, lacurile cu lebede, podurile pe care-ți vine să stai și să te mozoleși😜, etc.

Câmpurile de lalele și zambile ce se-ntind cât vezi cu ochii sunt ireale, ai impresia că-s desenate.

Te-ncarci cu-atâta frumusețe că-ți ajunge pentru un an întreg.

Anul acesta va fi deschis între 21 martie și 19 mai, iar tema parcului va fi „Flower Power”. Parada florilor va fi ținuta pe 13 aprilie. 

Așa că dragilor, dacă aveți ocazia nu ratați o „Duminica Floriilor” în cel mai frumos parc cu flori din lume, Keukenhof. 

Io sper să-l conving pe Adi să mă mai ducă și anul ăsta. 😜😉😊

Nu de alta da’ e musai să mă încarc și pozitiv, anul ăsta l-am cam început cu stângul și prea urât, am nevoie de muuuuultă frumusețe ca să echilibrez balanța, cât de cât. 😉🌸🌹

V-am țucat! 

Cu iubire,

Aura.

💖

5 gânduri despre „Keukenhof – Grădina Europei

  1. A republicat asta pe Aura B. Lupu și a comentat:

    Este cea mai mare grădină de flori din lume și unul dintre cele mai fotografiate parcuri. Moara de vânt din parc este și ea un punct de atracție, iar un suvenir cu tradiționalii saboți olandezi de lemn – klompen, musai să-ți iei.

    Senzația pe care am avut-o de fiecare dată când am fost acolo era că-s în grădina raiului…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.