Keukenhof – Grădina Europei

Denumită și „Grădina Europei”, Keukenhof este un loc unde cu siguranță merită să-ți petreci (măcar) o zi din viață. Noi am fost de mai multe ori, n-am rezistat tentației de-a ne plimba printre milioanele de flori, care mai de care mai frumoase și mai parfumate: azalee, trandafiri, orhidee, zambile în mai multe culori și cu tot atâtea parfumuri (și-n care de fiecare dată a fost musai să-mi cufund nasu’ și să le inspir aroma delicată) și, bineînțeles, nelipsitele lalele. 🌷🌷🌷

Pavilioanele pe care nu trebuie să le ratați sunt cele cu orhidee și trandafiri, sunt o încântare și-o feerie de culori, parfumuri și nuanțe.

Keukenhof este în Olanda, într-un mic orășel – Lisse – la jumătatea distanței dintre Amsterdam și Haga. Fiind deschis însă doar două luni pe an vă dați seama că-i nebunie, însă organizarea este ireproșabilă și, oricât de aglomerat ar fi, găsești cu ușurință un loc de parcare (ghidat de oamenii angajați să facă asta), dacă îți cumperi biletele on-line și le scoți la imprimantă scapi de cozile de la intrare, iar un loc pe iarbă, să-ți mănânci sendvișurile pregătite de-acasă, cu siguranță o să găsești.

Este cea mai mare grădină de flori din lume și unul dintre cele mai fotografiate parcuri. Moara de vânt din parc este și ea un punct de atracție, iar un suvenir cu tradiționalii saboți olandezi de lemn – klompen, musai să-ți iei.

Senzația pe care am avut-o de fiecare dată când am fost acolo era că-s în grădina raiului.

Oriunde îți arunci privirea vezi covor de flori, frumusețe fără sfârșit iar parfumurile amețitoare întregesc atmosfera de basm. Nu are ce să nu-ți placă, aranjamentele florale sunt care mai de care mai frumoase, copacii înfloriți, canalele navigabile, lacurile cu lebede, podurile pe care-ți vine să stai și să te pupi etc.

Câmpurile de lalele și zambile ce se întind cât vezi cu ochii sunt ireale, ai impresia că-s desenate.

Te încarci cu-atâta frumusețe, că-ți ajunge pentru un an întreg.

Cu drag și cu iubire,

Aura.

13 gânduri despre „Keukenhof – Grădina Europei

  1. A republicat asta pe Aura B. Lupu și a comentat:

    Este cea mai mare grădină de flori din lume și unul dintre cele mai fotografiate parcuri. Moara de vânt din parc este și ea un punct de atracție, iar un suvenir cu tradiționalii saboți olandezi de lemn – klompen, musai să-ți iei.

    Senzația pe care am avut-o de fiecare dată când am fost acolo era că-s în grădina raiului…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.