Fiți cuminți!

Fiți cuminți, măi oameni buni, și nu vă mai luați după grămadă! Cerneți bine informațiile și separați grâul de neghină! Nu vă mai scumpiți la tărâțe și ieftiniți la făină, nu mai acceptați să vi se arunce praf în ochi și nu vă mai luați după toate prostiile! Când vi se promite marea cu sarea, studiați-l oleacă și pe cel care-a promis-o! Când citiți niște sfaturi minunate și cădeți pe spate în extaz de câtă înțelepciune vi s-a servit pe tavă, ia vedeți o țâră și cine-i persoana care vi le servește.

Creduli, naivi, (prea!) încrezători, ne luăm toți după trenduri, ne încredem orbește în rețetele minune (mâncă gem și cacă prune! 😜) fără să cântărim bine de la cine le-am luat și pe cine-am ascultat.

Degeaba te duci la ginecolog să te caute-n măsele și la dentist să ți se uite-n cur, ai cam încurcat specialiștii și cavitățile. Degeaba asculți cu gura căscată îndemnurile la o viață fericită-n cuplu de la unu’ ce-i neînsurat și are 18 ani (sau are 30, da-i divorțat deja de 3 ori!), degeaba citești pe nerăsuflate cum să-ți cumperi o casă, articol scris de unu’ care la 40 de ani încă stă-n chirie sau cu mă-sa, degeaba urmezi cu sfințenie dieta dată de-un obez, sau cum să-ți crești copiii bine de la cineva care n-are puradei ș.a.m.d.

Io știu că-i ușor să cazi în plasa unor șarlatani, am pățit-o și io, că nu-s mai brează și-am pus botu’, dar nu de multe ori, că m-am învățat repede minte. Știți cum? Când sfaturile astea ți le dau și contra cost (și încă ce cost!) acum știu să deschid bine ochii și să nu mă mai iau după aparențe și după papagal. Pentru că o trăsătură comună tuturor șarlatanilor asta e, sunt buni la dat din plisc! Atâtea-ți toarnă și-atâtea-ți turuie până te-mbată de cap și pici în plasa lor.

Cerneți grâul de neghină. Căscați bine ochii. Fiți cuminți și nu vă mai lăsați prinși în mreje. Că după ce te-ai trezit din farmece, constați cu stupoare c-ai fost și futut și cu banii luați!

Succes!

Cu drag și cu iubire,

Aura.

16/01/2018

Hamme.

Fragment. „Trăirile Aurei” le găsiți pe site-ul editurii Libris-Creator. Mulțumesc!

https://www.libris.ro/librarie-online?fsv_77564=Aura+B.+Lupu

2 gânduri despre „Fiți cuminți!

 1. A republicat asta pe Aura B. Lupu și a comentat:

  Fiți cuminți măi oameni buni și nu vă mai luați după grămadă!

  Cerneți bine informațiile și separați grâul de neghină!

  Nu vă mai scumpiți la tărâțe și nu vă mai ieftiniți la făină, nu mai acceptați să vi se arunce praf în ochi și nu vă mai luați după toate prostiile.

  Când vizionați un live în care vi se promite marea cu sarea, studiați oleacă și profilul celui care promite. Când citiți niște sfaturi minunate și cădeți pe spate în extaz de câtă înțelepciune vi s-a servit pe tavă, ia vedeți o țîră și cine-i persoana care vi le servește.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.