Înverzit

No, io musai să recunosc că m-am înverzit. N-am înflorit, n-am înmugurit c-a venit primăvara, nu m-am înnoit de Paște, ci m-am înverzit. De ciudă. Când văd poze ba pe la cabane, ba pe la mare, ba pe la întâlniri cu prietenii pe nu știu unde, ba c-au fost la Spa, la mani-pedi, la coafor etc., din verde capăt o nuanță așa, mai vineție-prună. Să nu mai zic de văzut părinții, bunicii, frații sau nepoții, că aici, pentru noi, e și mai complicat. În Belgia au înăsprit iar! măsurile de „siguranță” (folosesc ghilimelele pentru că deja se bat cap în cap termenii ăștia), doar cu programare mai poți face cumpărături din magazinele neesențiale, n-ai voie să te întâlnești decât cu 4 persoane din afară, nu poți călători peste graniță, decât cu un motiv bine-întemeiat, între orele 24-5 nu ai voie să fii pe stradă, decât dacă mergi sau vii de la muncă sau ai – iarăși! – un motiv bine întemeiat. Buun, astea toate deja le știu de-un an de zile, ce văd însă acum, pentru prima oară, e regula următoare: „Je mag geen alcohol kopen na 20 uur ’s avonds.”, adică nu ai voie să cumperi alcool după ora 8 seara. Serios??? Care-i logica? Nu beau alcool, n-aș avea nicio problemă cu asta, că doar nu m-apuc să caut alcool ca disperata seara, în caz că aș rămâne fără (făceam asta cu țigările, recunosc), dar e stupid să adaugi o astfel de regulă, la care nu-i văd sensul. Ce urmează? La cât avem voie să mâncăm? La cât se dă stingerea și trezirea ni se impune deja, în ce magazine avem voie, la fel, unde să mergem și când, iar, însă uite că la muncă, unde-s sute de oameni, nu-i niciun bai să mergi, (chiar dacă nu te speli des pe mâini, așa cum se recomandă, nu? pentru că n-ai voie des la baie sau, când mergi, ești cronometrat), iar dacă vrei să mergi la o plimbare, în aer liber, ai voie doar cu 4 persoane, să păstrezi distanța de 1,5 m și să porți și masca. Încerc să înțeleg logica. Încerc să pricep. Toot încerc de-un an de zile. Văd însă poze cu distracție, veselie, întâlniri, întruniri etc., iar pe noi ne țin pe lesă, ne dau așa, din când în când drumul la lanț, dar nu prea mult. Iar acum vin cu regula asta nouă, că n-ai voie să cumperi alcool după ora 20. Ceva nu se mai leagă, ceva nu mai „clopăcește”, cum zicem noi, eu, Adi și băieții, în ro-flamanda noastră de buzunar. Recunosc că mă cam înverzesc de ciudă. Sper doar să vină și înflorirea aia, de bucurie, că de înnoit de Paște mi-am luat deja gândul, n-o să mă apuc acum să-mi fac programare ca să-mi cumpăr bulendre. Asta e, o să port ce am.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

27 martie 2021

#TrăirileAurei le găsiți aici:

https://www.libris.ro/librarie-online?fsv_77564=Aura+B.+Lupu

Mulțumesc!

2 gânduri despre „Înverzit

  1. Ți-ai dat singură răspunsul la întrebarea cu alcoolul. Exact cum erai tu pe vremuri cu țigările (felicitări că te-ai lăsat) așa și alcoolicii intră în fibrilații dacă li se termină stocul după ora 20:00. Știu, totul e chestie de organizare, numai că alcoolicii, prin definiție, sunt dezorganizați.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Da, Jo, dar atunci nu aveam restricții, era o pură întâmplare nu o regulă impusă. Nimeni nu-i oprește pe alcoolici să-și facă stocuri lunare, să-și cumpere alcoolul necesar dimineața, dau la 19:55, nu?

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.