Somn

Dorm. De câteva zile am impresia că doar asta fac, dorm. Noaptea, ziua, la amiază, după-masă, dorm. Am o stare de oboseală permanentă, de epuizare, de nevoie de somn. N-am mai avut o astfel de stare decât după operație, când mă recuperam, sau după pneumonia care m-a pus la pământ. Acum se pare că ultimele 5 săptămâni m-au îngenuncheat, efectiv. Așa-i când te crezi Super-Women, dar de fapt ești o femeie bleagă, cu multe probleme pe care crezi că dacă le ignori, au dispărut. Eh, uite că nu. Din contră, și-au scos iar cornițele. Hernia de disc, astmul, spondiloza cervicală, durerile articulare, migrenele și toate cele s-au bulucit să-și facă iar loc în viața ta. Semn clar că ai cam dat-o-n bară, deciziile luate n-au fost cele mai inspirate. Nu-i bai, încăpățânată ca un rac autentic, musai să greșești, să te convingi pe pielea ta că nu ești pe drumul tău. Mă uit la luna plină alburie, fantomatică, învăluită-n ceață și suspin adânc. Mă privește cu compasiune, cu blândețe și parcă-mi zice: „Vezi dacă nu mă asculți?”. Junghiul din spate îmi reamintește să las contemplatul lunii și să mă pun în pat. Am petrecut prea multe zile departe de ce-mi place, de ce-mi face bine, musai să mă reîntorc în lumea mea, în matca mea. Pădurea azi a fost frumoasă, dar mult, mult prea populată, știu, m-am sălbăticit. Vreau liniște și pace, armonie, oamenii gălăgioși, aglomerațiile, bicicliști, copii, țipete, vorbitul tare, îmi displac. Mă neliniștesc și mă agită, irită, în loc să mă relaxez. Mi-e dor de plimbatul meu cu bicicleta, când nu întâlneam țipenie de om. Eram doar eu, bițigla și natura, cerul și Dumnezeu. Uneori e tot ce ai nevoie. A fost ok și azi, un pic dezamăgită că n-au înflorit zambilele (le puteți vedea aici, în anii trecuți)

Hallerbos – „Pădurea albastră”

și că era prea aglomerat. În rest, pădurea a fost minunată, plimbarea bine-venită și o „Palm-zondag” – Duminica Floriilor la catolici, acceptabilă.

Acum iar mi se închid ochii de somn.

S-aveți o noapte bună, liniștită, un început de săptămână minunat și-o săptămână mare (pentru catolici) așa cum vă doriți.

Cu drag și cu iubire,.

Aura.

28/03/2021

10 gânduri despre „Somn

  1. Deja e Duminica Floriilor la catolici?!!! Așa diferență mare anul acesta… Cât despre sănătate, părerea mea este că mai totul se poate corecta din alimentație. Încearcă încetul cu încetul să devii vegetariană. Cred că o să te simți mult mai bine. Între timp… Multă sănătate! 💕

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.