Fă-o cu drag!

Indiferent ce faci pe lumea asta, fă-o cu drag! Că dai cu mătura, că proiectezi nave spațiale, că îngrijești copii sau conduci un autobuz, că pilotezi un avion sau ai grijă de-o turmă de oi sau orice altceva ai face, fă-o cu drag! Dacă o faci de mântuială, încrâncenat, încruntat și fără chef, mai bine nu o face. Pune un strop de bucurie, pune o țâră de entuziasm, un dram de zâmbet, fredonează-n gând, roagă-te, concentrează-te pe ceva bun. Știu că nu-i întotdeauna posibil, dar încearcă măcar atunci când poți. Nu toate muncile-s ușoare, unele te storc, te epuizează, dar învață să-ți dozezi puterile și încearcă să te reîncarci. Când munceam 16 ore pe zi, 7/7, ca să rezist mă gândeam la Adi și la băieți, la revederea noastră, la fețele lor fericite, la ochii lor mari când deschideau valiza plină cu ciocolată, pe care apoi o drămuiau, să le ajungă până iar primeau. Îmi imaginam cum mă strâng în brațe toți trei și parcă le și simțeam mirosul. Sau evadam într-un câmp cu flori sau pe o plajă, într-o pădure sau pe un vârf de munte. Oriunde voiam, călătoream cu gândul iar munca, chiar dacă era grea, epuizantă, devenea parcă mai ușoară.
Gândește-te la colegii tăi, ai grijă de cel de lângă tine, fii atent, ușurează-i munca dacă poți, iar dacă nu, măcar zâmbește-i. Și asta contează uneori neașteptat de mult.
Indiferent ce faci pe lumea asta, ce prestezi, fă-o cu drag. Și nu uita că înainte de-a fi un angajat, un șef, un patron, un muncitor, în primul rând ești OM. Și-ar fi tare fain să și rămâi. 😉

Cu drag și cu iubire,
Aura.
25/02/2021

8 gânduri despre „Fă-o cu drag!

 1. Un mesaj SUPERB ! Mulțumesc 🙏! De mii de ori ” Mulțumesc🙏 ” !
  Vă rog , postați d-vs pe Herz Zamm!
  Colegele mele , ingrijitoare de bătrâni în Austria, Germania , Italia au nevoie să citească astfel de texte !
  Vă mulțumesc!
  Cu respect și considerație, Dora

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.