Femei

Munca unei femei care nu muncește cu un contract, care n-are un „servici” bine stabilit și definit, încadrat într-un plafon, cu stat de plată, salariu și orar, nu-i de luat în seamă. Tot ce face, orice face, dacă nu se vede negru pe alb câți bani încasează, e neglijabil. Infim. Nici măcar nu se ia în considerare. Poate întoarce lumea cu susu-n jos, poate deretica, găti, îngriji de casă și de copii, poate munci extra orice, dacă din munca asta nu ies bani – dovada irefutabilă a activității depuse – nu contează. E zero. Nul. Tot efortul depus. Musai să iasă bani, musai să aibă un statut oficial de angajat, de roboțel asumat. Care merge și vine. Cum? Nu are „servici”? Stă acasă? E casnică atunci! De nebăgat în seamă! Da, munca unei femei neangajate e infimă, nu se ia în considerare, e zero barat. Asta-i datoria ei, de femeie, să aibă grijă de casă, să facă de toate și orice. Și da, dacă vrea să fie luată în seamă, să fie considerată și ea parte din lumea și societatea asta, musai să fie salariată, cu acte în regulă, cu un „servici” și un venit. Altfel, e doar un parazit. O căpușă ce stă doar acasă, fără să facă nimic.
Fătuchițelor, astea mai tinere, dați-o naibii de iubire, de suflet pereche, de măritiș și de făcut copchii! Mergeți la școală, luați-vă diploma și fiți independente. Fiți carieriste. Fiți libere. Fiți ce vreți voi să fiți. Statutul de mamă și de nevastă nu-i de fapt niciun statut, e complet inutil. Zero barat. Dacă vreți să vă dedicați viața familiei, nu are rost! Te trezești la 50 de ani singură-singurică, copiii plecați fiecare la rostul lui, bărbatul după una mai tinerică și mai sexoasă, iar tu rămâi cu buzele umflate, nu mai ești nici nevastă, nici mamă, doar o femeie obosită, epuizată dar a cărei muncă de-o viață e zero barat. Pentru că, nu-i așa, n-ai fost pe niciun stat de plată, n-ai încasat bani negru pe alb, cu contract. Ai fost o casnică amărâtă, de neluat în seamă, a cărei muncă nu a contat.

Cu drag și cu iubire,
Aura.
18/02/2021

9 gânduri despre „Femei

 1. Discutabil Aura. Nu mai știu în ce stat dacă ești casnica se consideră că ai doua servicii. Și dacă crede cineva altfel, na eu nu-l cred.
  Sa fii independenta, da. Sa ai tu fix ce-i al tau, sunt perfect de acord. Alegerile se fac in cunoștință de cauză. Seara buna! 😘❤️

  Apreciat de 2 persoane

  1. Așa e, Ina, l-am scris sub impulsul momentului, după o poveste ce mi-a amintit de „Dirty John”. Ar fi foarte tare bine să fie așa în toate statele iar a fi casnică să nu mai fie catalogat a fi puturoasă, proastă, nu-i în stare de nimic, nu știe numai să facă copii și să spele vase. Seară bună și ție!💖😘

   Apreciat de 2 persoane

 2. In Italia, pana mai acum cativa ani, exista pensia de casnica, nu foarte mare, dar macar era o satisfactie, si-apoi, cum zici tu, in cazul in care, femeia ramanea singura macar avea din ce trai. Din pacate,, am inteles ca au scos-o, se pare ca trebuiau sa adauge cate ceva la vitaliziile parlamentarilor… In sfarsit, cred ca sunt femei facute pentru asta, femei facute pentru cariera si femei care nu prea au de ales si intr-un caz si in altul, subiectul e vast si complicat, si parca cum o dai, tot ceva nu merge… Te imbratisez!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Străbunele noastre erau casnice şi ce „cărau” pe umerii lor! Noi!? Da’ noi nu suntem ŞI casnice!? Adică după ce veneam de la şcoală mă puneam să dorm!? Acum e un pic mai bine: sunt numai casnică şi tot nu-mi ajunge timpul. Uneori! Dar să n-am ce face!? Nici vorbă!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Sigur că nu-i uşor să le pui pe toate „la rând”, ştii tu vorba; să fii şi bun-profesionist, şi bună gospodină, şi mamă, şi soție surâzătoare, şi….şi…da’ ştii ce-i grozav!? Chiar le putem face pe toate şi încă bine!
  O zi minunată!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.