Primăvără

A dispărut orice urma de zăpadă, de parcă nici n-a fost. Dacă n-o vedeam io, cu ochii mei, puteam zice că pozele au fost trucate, cum să fie totul alb și frumos duminică, iar în trei zile să nu mai vezi gram? Nu mai apuci nici să cânți „Vine, vine primăvara” că-i deja aici. De temperaturi ce să mai zic, 13 grade, direct, mi-a fost cald în ghete și cu eșarfa la gât, de nu-mi venea să cred. Și, ca să fie trecerea de la iarna la primăvară așa, dintr-o bucată, am găsit și ghioceii ce-i căutam săptămâna trecută. Nu mulți tare, ca anii trecuți, ori n-au înflorit, ori nu mai sunt, dar câteva pâlcuri, de sămânță, am găsit. Trecerile astea bruște te cam debusolează, nici nu mai știi cum să te îmbraci. Bine, la geaca încă nu renunț, că nu se știe. Nu cred ca iarna să se mai întoarcă, dar nici nu sper prea tare la vreme bună. Doar trăiesc în Belgia, nu?

Cu drag și cu iubire,

Aura.

17/02/2021

11 gânduri despre „Primăvără

 1. Și eu am patit-o cu zăpada, chiar mai rău. Mă uit pe geam și mă minunez, se așezase de-un lat de palma pe nesimțite. După o jumătate de oră ochii pe geam și nimic. Nu-mi venea să cred. Trecerile astea bruse nu ne fac bine. 😟 Oricum arata bine și ghioceii.
  😘❤️

  Apreciat de 1 persoană

  1. Ioi, Licurici, dar unde stai? În vârf de munte? Sau la Polul Nord? Da, io încerc să mă bucur din orice dar un pic trecerile astea bruște mă debusolează. E, găsesc eu nordul iar. 😍 Îți mulțumesc pentru încurajare și-ți trimit calde îmbrățișări!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Pentru mine, zăpada e ca un musafir pe care-l aștept cu mare drag și pe care îl admir până devine agasant, apoi aștept cu nerăbdare să plece. Se pare că la tine și-a făcut deja bagajele, însă în Seini a nins consistent azi-noapte. Tocmai când mă pregăteam să ies la o plimbare fără riscuri. Aștept, deci, să avem parte și noi de priveliști ca acelea cu care ne-ai ademenit mai sus, Aura! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. N-am apucat să mă satur de ea, de iarnă și zăpadă; bine, la noi a fost de data asta o vreme atipică, de asta și atâta bucurie și entuziasm. Dar dacă e să-mi amintesc partea aia când se făcea numai „ciorofleacă”, adică zăpadă amestecată cu noroi și troienele gri de pe marginea drumului, parcă mă bucur mai mult că n-am apucat aici așa ceva. Mulțumesc, Petru!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.