Alergii

Io am o mare alergie. Mă apucă așa, c-o mâncarime-n degete și-n… 😁 că-i musai să o scarpin. Dacă n-o manifest, fac clăbuci. Alergia asta mare a mea e la cuvântul „trebuie”. 😁 Zi-mi că „trebuie” să fac ceva și Hitipuc (știți voi care, https://aurablupu.wordpress.com/2020/09/24/hitipuc/ ) o să mă îndemne să fac taman pe dos. Zi-mi că „trebuie” să tac și deja simt cum urletul îmi urcă-n gât. Zi-mi că „trebuie” să urmez o cale și-o să mă găsești pe alta, complet diferită de aia pe care-ai vrut să mi-o impui. Zi-mi că trebuie să fiu într-un anume fel și-o să fiu exact cum nu te-aștepți. Cuvântul ăsta „trebuie” are o presiune și-o impunere care pe mine mă enervează, o silire, un împins de spate pe care io, rebela, oaia neagră, dusa cu pluta pe Someș, nu le suport. „Trebuitul” ăsta ar trebui 😜😁 scos din vocabular. Înlocuit cu „n-ai vrea, nu ți-ai dori, nu te gândești să…”. Știți de ce, nu? Răspunsul se simplifică. Alergia dispare și înveți un cuvânt extrem de important. Doar două litere, nu mai multe, dar care au uneori o importanță vitală. Înveți să spui NU!

Cu drag și cu iubire,
Aura.
19/02/2021

P.S. După prima zi de lucru coerența mea s-ar putea să lase de dorit, scuzat să-mi fie, da’ cred că ceva mi s-a scurtcircuitat la cap. Să văd atâta lume, dintr-o dată, a fost un șoc. Mai sunt și alți oameni pe lume, să știți. 🤣
V-am țucat!

8 gânduri despre „Alergii

  1. Da, din păcate ”trebuie” este atât de des întâlnit (folosit) în conversații, în viața noastră minunt de minut, nu zi de zi, încât îți vine să explodez. Ar fi perfect să știm, să putem spune ”NU”, să învățăm (și chiar s-o facem!) să-l înlocuim.
    Spui de presiune? Offf … și încă căââtă presiune !!!
    Pup”

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.