Prieteni

Nu-i cunoști, nu i-ai întâlnit niciodată, locuiesc departe de tine, sunt sute sau mii de km între voi și totuși îți sunt aproape, uneori chiar mai aproape decât cei mai apropiați. I-ai cunoscut virtual când ai început să scrii, ți-au cumpărat cărțile, îți distribuie postările, ba îți mai trimit și cadouri neașteptate, care-ți aduc inima în gât de emoție și bucurie. Sau îți trimit așa, tam-nesam, două vorbe de apreciere și de mulțumire că exiști. Pe oamenii ăștia nu-i mai poți cataloga doar ca pe niște cititori, nu-s nicidecum necunoscuți, sunt prietenii tăi adevărați. Ei, care nu te-au văzut niciodată dar te prețuiesc, te apreciază, te sprijină, te susțin, te promovează și se gândesc la tine în momente importante, sunt mai prieteni decât mulți alții, declarați. E un moment dulce-amar, recunosc. Când am început să scriu am zis că vaai, ce sprijin, ce susținere, ce promovare o să am datorită familiei mele, care-i mare, suntem mulți, răspândiți în lumea largă și-o să-mi fie alături, o să se mândrească cu mine că, no, sunt singura din familia asta mare care-a ajuns scriitoare, care pomenește în cărți de neamul și familia ei. Când și când remarc că unu’, altu’ mai postează pe paginile lor articolele altor autori, nu-i bai, nu-i motiv de supărare, doar că uite, fix despre asta scrisesem și io acum vreun an, în cartea mea, pe care nici măcar nu s-a obosit să o cumpere, darmite s-o citească. Zice-se să nu ai așteptări, și-atunci n-o să fii niciodată dezamăgit. Așa-i. Așteptări nu mai am. Dar uite, tocmai când nu mai aștept nimic, de la nimeni, atunci primesc. Claudia, îți mulțumesc din suflet! Ești nu doar o cititoare din Franța, nu-mi ești doar fan, ești prietena mea, pe veci!

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

15/02/2021

9 gânduri despre „Prieteni

  1. Tocmai de aceea sar și eu în sus, cam întotdeauna 🙂 la polemicile care se fac pe marginea prieteniilor virtuale. Zic unii că n-ar fi (vezi Doamne!) adevărate, precum cele în care stai alături om de om și te cunoști fizic. Părerea aceasta o împărtășesc mai cu seamă persoanele ce au în vedere „prieteniile” ușurele, de tip Facebook. Dar acolo e altceva. Dai acceptul probabil la sute și sute de oameni cu care n-ai nimic în clin sau în mânecă, așa cum se spune, iar pe aceștia ajungi uneori să îi descoperi cel puțin indiferenți, dacă nu și răutăcioși.
    Însă prietenii de lângă, cum sunt? Sunt ei oare adevărați, cu toții? Cu excepția câtorva, care sunt într-adevăr de suflet, restul sunt de conjunctură, să recunoaștem. Proximitatea locului de muncă, sau al domiciului, ne scot în cale oameni cu care interacționăm. Dacă suntem mai deschiși de felul nostru putem ajunge să confundăm relația asta, care în mod normal ar fi doar de colegialitate sau vecinătate, cu prietenia.
    Uite însă că aici, chiar aici, eu am descoperit cu maximă încântare oameni care mi se potrivesc. Care simt și vibrează asemeni mie la chestiuni care îi lasă indiferenți pe ceilalți, ziși „de aproape”. Și care empatizează cu mine în multe feluri. Voi mărturisi Aura, nu te supăra dar e bine de știut, că în două rânduri m-ai căutat în privat, ca să te interesezi de starea mea. Care se întâmpla să nu fie tocmai bună, chiar atunci. Cine simte oare asta, dacă nu un prieten adevărat? Spuneți-mi! Așa că meriți să ți se întâmple astfel de lucruri frumoase, căci sunt după inima ta, dragă Aura! Și dragă Aurora, Potecuța, Cristina și mulți alții…Sunt atât de mișcat și așa de încântat că mi s-a permis să vă descopăr, oameni minunați, încât îi mulțumesc Lui Dumezeu pentru asta și mă rog pentru tot binele vostru.

    Apreciat de 3 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.