Ziua de Crăciun

Ziua de Crăciun a trecut. În sfârșit azi ploaia s-a oprit, a fost o vreme bunicică de plimbare, aici, chiar dacă-i frig și bate (cam tare) vântul, nu îți permiți să faci multe nazuri, când strălucește soarele profiți din plin. Ne-am dus la locul nostru preferat, pe lac. Un cer albastru de cleștar, oglindit în ape, un vânt tăios, ce ți se strecura peste tot, noroi mult după o săptămână de ploi neîntrerupte, iarba incredibil de verde pentru decembrie și oameni puțini. Gânduri multe, un pic cam împrăștiate, le-am adunat între timp și-acum le scriu. N-am fost azi dezamăgită de condiții și restricții, poate un pic cam abătută, sunt împrejurări deosebite pentru Crăciun dar asta e, l-am petrecut alături de bărbații mei și asta-i ceea ce contează. Nu o să mint că nu-mi lipsește nimeni și nimic. Am doruri și dorințe, cum toți avem, mai ales de sărbători. Când ai însă ce pune pe masă și ești sănătoasă, când ești înconjurată de trei bărbați frumoși – și un cățel! – ce-ți sunt lumina ochilor din cap și când știi că mulți oameni se gândesc la tine cu drag și îți trimit urări, cadouri și fac gesturi incredibile de bunătate, mulțumindu-ți că exiști, îți mai trece din nostalgie și din abătut. Iar când vine pe la tine o „minune minunată” ce împreună cu a ta sunt doar o veselie, un râs și-o voie bună, te simți cea mai norocoasă femeie de pe pământ. Ăsta-i cel mai prețios dar pe care-l poți primi: dragostea și prețuirea celorlalți, iubirea ochilor ce te privesc, mulțumirea, bucuria și fericirea lor, ce se răsfrâng apoi în ochii tăi.

O pasăre și-a întins azi aripile la soare, probabil să se încălzească și mi-a oferit o postură măreață, numai bună de fotografiat. Mi-am dat seama privind-o că asta-i ceea ce trebuie și noi să facem, să ne întindem aripile spre Soare, și, chiar dacă se topesc, ca aripile lui Icar, măcar știm că am zburat.

Zburați cât mai departe, cât mai sus, nu vă lăsați copleșiți, apăsați de-o colivie care, chiar dacă fizic ne îngrădește, gândurile nu ni le poate opri.

Uite, un gând bun vă trimit, chiar acum.

Crăciun fericit!

Cu drag și cu iubire,

Aura.

25/12/2020

26 de gânduri despre „Ziua de Crăciun

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.