Roz

Magazine care dau faliment unul după altul, cunoștințe și prieteni în spital, infectate, în stare gravă sau mai puțin gravă, oameni speriați, înrăiți, prinși în drame fără sfârșit, rămași fără locuri de muncă, fără venituri, cu copiii acasă, la capătul puterilor și trecuți de mult de limita răbdării, bilete de avion care nu mai pot fi folosite de pe azi pe mâine, nesiguranță, incertitudine, dor, spaimă, întrebări fără răspuns și dureri nespuse, ascunse, depresii, atacuri de panică, moral la pământ. Veștile proaste abundă, oamenii-s triști, epuizați.
Și totuși… Vezi ceva roz, în depărtare.
Pădurea-i nebună. Vremea e caldă, prea caldă pentru luna octombrie, dar te bucuri că-i soare. Plimbarea prin pădurea nebună te-a mai calmat. Te-a infuzat cu arome, culori. Te-a încărcat cu splendoare. Uiți, momentan, toate veștile proaste. Suspini. După ce te întorci acasă, nu te-nduri să te despărți de vremea asta frumoasă și urci pe terasă, de mult n-ai mai stat în șezlong. Ghemotocul de blană, după ce ascultă atent toate zgomotele cu care nu-i învățat, obosit de plimbare, îți adoarme pe piept. Respiri și tu, auzindu-l și simțindu-l pe el, ceva mai ușor. Zâmbești. E totuși ceva roz: un nor colorat de apus.

Cu drag și cu iubire,
Aura B. Lupu
22/10/2020

8 gânduri despre „Roz

  1. Știu că asta n-o să-ți intensifice nuanța de roz, dar se poate și mai rău. Mai nou, eu trebuie să port mască și în parc. Adio aer cât de cât curat (atât cât se poate în București). 😦 Dar în mod sigur articolul tău mi-a adus mie puțin roz în viață. Numai când mă uit la fotografiile cu ghemotocul… 🙂

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.