Rețetă contra asteniei de toamnă

Încă rețeta, remediul ăsta contră asteniei, a melancoliei de toamnă, n-a dat niciodată greș. De fiecare dată a funcționat perfect. Am scris deja despre asta, aici:

https://aurablupu.wordpress.com/2017/11/20/curaj/

Pe mine, dacă vrei să mă pedepsești, nu-i nevoie de mare lucru, e suficient să mă ții în casă și-s gata, m-ai terminat. De azi, după trei săptămâni, am putut ieși în sfârșit, în voie, cu Max al nostru, ieri a făcut ultimul vaccin și-am primit undă verde, uraaa! Dacă mai dura încă puțin, cred că cedam nervos. Nu, nu suport să nu ies în natură, dacă nu respir aer curat, mă sufoc. Am nevoie de contactul cu solul, să simt pământul, frunzele sub tălpi. Să văd cu ochii mei pădurea, apa, cerul, să simt ploaia și vântul, afară pot să le suport parcă altfel decât din casă, când le privesc doar pe geam; din casă mă deprimă, afară le savurez. Bine, nu când plouă torențial sau când bate vântul cu 110 km/oră, cum a fost ultima oară, cu furtuna Odette. 😳

A fost interesant. Max încă nu știe bine care-i treaba cu hamul, cu lesa, umblă în picioarele noastre și-a fost surprins că nu l-am mai luat în brațe, decât foarte puțin, unde era noroiul prea mare și bălțile prea adânci. E un pic ciudat, ai impresia că astea-s lucruri pe care deja le știe, dar nu-i chiar așa, e ca un copil care acum începe să învețe să meargă.

Îmi place că-i atât de mic și de drăgălaș, îl ador când îl văd cât e de scump și de nevinovat, dar într-un fel aștept și să crească, să învețe de toate, să știe ce e aia plimbare, să-și ia singur lesa de la locul ei când vrea afară, să urce și să coboare scările, să fie mai independent.

A fost rețeta perfectă contra asteniei, a melancoliei de toamnă de ieri. Am văzut o natură fantastică, niște culori incredibile, copaci ce parcă au luat foc. Iar Max și-a consumat bine de tot bateriile, când am ajuns acasă a căzut lat.

Încercați-o și voi. Merită. Voi vă încărcați bateriile, patrupezii și le golesc iar toată lumea-ai fericită. Și aveți ocazia să faceți niște poze memorabile.

Cu drag și cu iubire,

Aura&Max.

14/10/2020

10 răspunsuri la „Rețetă contra asteniei de toamnă”

  1. Cum să nu iubești toamna? Așa minunăție de culori!… Iar blănosul doarme cu lăbuțele în sus. Ăsta e semn clar că se simte fericit și în siguranță, din câte știu eu. Și cum fericirea se transmite… Mulțumesc că ne-ai dat și nouă o picătură, de la voi de acolo!
    Eram cu mintea la alte rețete, dar asta a relaxării, nu aș fi găsit-o nicicum pe tutorialele de bucătăreală. N-am ieșit azi, m-am uitat doar pe pozele tale. Se pune? Eu tot m-am încântat, ce zici? 🙂

    Apreciat de 2 persoane

    1. O dată, se pune, dar a doua oară e musai să ieși! 🤩🍂🍁 Ai companie acum, e păcat să nu… ❤️

      Apreciat de 3 persoane

  2. Pe mine m-ai tratat cu minunatele fotografii în care apari cu drăgălașul de Max. O infuzie de frumusețe și voie bună, în care natura își aduce o contribuție esențială. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  3. Doamne, ce frumuseţe de poze, n-ai cum să rezişti, e drept.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc frumos, Potecuță!

      Apreciază

  4. Se vede ca radiezi. Max e super!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.