Ireal

Cum să fie ultima zi din septembrie??? Nu se poate! Păi mai-nainte a fost ultima zi din august, ați înnebunit? Cum să treacă așa repede 30 de zile? 30!!! Sau că mai sunt trei luni până se gată anul, nici asta nu-mi vine să cred. Dar cel mai ireal și incredibil e că în România – în 2020!!! –, s-a ales un primar mort, un pedofil și-un abuzator! Este de necrezut! Da, azi e ziua incredibilului și-a nebuniei, a lumilor paralele și a grotescului. Nu mă amuză deloc toate astea iar glumele care-au înflorit pe tema asta sunt de prost-gust și nu au niciun sens, ar trebui – din contră – să ne dea de gândit, nu să facem bășcălie, că-n fond și la urma urmei tot de noi facem, de nimeni altcineva. Sunt momente incredibile, citești, auzi și vezi dar tot nu-ți vine-a crede că sunt oameni care nu doar că au făcut ceva incredibil de rău, dar au susținere și-s aleși în funcții de conducere! Da, alegem să fim conduși de rău! Vrem răul, putreziciunea, anormalul și grotescul, asta vrem să ne conducă, asta vrem să fie la putere, nu binele, nu firescul și normalul. Un primar care-și umilește fetița și-apoi declară că toți avem astfel de „amintiri din copilărie”, când erai pus în genunchi pe boabe de mălai sau se rupea joarda de spinarea ta, de parcă asta ar normaliza ce a făcut el, care scapă nepedepsit și-apoi e reales? Toți care-au pus votul în favoarea lui sunt clar de-acord cu ce a făcut, un om normal la cap nu l-ar mai fi ales în veci! Sau pedofilul care-a primit un an și jumătate cu suspendare, la fel, să-l realegi chiar știind ce a făcut? Asta nu-i normalitate, nu-i de tăcut, nu-i de uitat. Piedone? Serios? Oare chiar s-a uitat de Colectiv? Primar mort, reales? Am făcut înconjurul lumii cu-așa ispravă, bravo!

Nu, nu cred că a trecut deja septembrie. Aștept să mă trezesc, să văd normalitatea, firescul, realitatea și nu grotescul, irealul triumfând.

Asta-i vreo lume paralelă, din care vreau să plec, să ies. Pedofilia, bătaia, umilirea, abuzul n-o să le aprob în veci! Și nici pe cei care le practică n-o să-i aprob, tăcând. Asta nu-i normalitate, ăsta nu-i firesc!

Aura B. Lupu

30 septembrie 2020

Un gând despre „Ireal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.