Secretele și scheletul din dulap

Hai să vă mai dezvălui un secret, ceva ce nu vă spune nimeni și toți îl ascund, îl pitesc bine de tot, știți voi, scheletele de prin dulap. Ne prefacem că nu există, dar ne bântuie. Când însă îl scoatem la lumină, ne dăm seama că n-avea niciun rost să ne ferim de el, că puterea și importanța ce i-am acordat-o n-avea niciun rost. Care-i secretul ăsta bine păzit? Că cei de la care trebuie să te aștepți să te lovească, să te bârfească, să te muște de cur și să te urască nu-s străinii, nu-s necunoscuții, sunt fix cei pe care i-ai ajutat mai mult. Cei care-au venit să-ți plângă pe umăr, cei care ți s-au confesat, care ți-au încredințat secrete, cei pe care i-ai sprijinit în toate felurile posibile, necondiționat. No, ăia-s cei mai acerbi critici ai tăi, ăia, de-ar putea, te-ar bea dintr-o lingură de apă. Ăia-s primii care aruncă bolovani în tine când tu ești la pământ, așa să știți, să nu vă mirați când o să-i vedeți în primele rânduri, sorbind tacticos dintr-un pai, când veți fi atacați. N-o să miște-un deget să vă apare, să vă țină partea, nțțț! Din contră, o să se coalizeze cu cei care vă critică, cu cei care vă înjură, de-abia așteaptă să o facă, stau în umbră și la primul semn, frecându-și palmele de satisfacție, se-alătură celor care vă ponegresc. Tot ce ai făcut vreodată pentru ei au șters cu buretele, uită, se prefac că nici măcar n-a existat! Ce ajutor? Ce sprijin? Nu-i adevărat!

Chestia faină e că nu doar tu știi care-i adevărul, ci mai este cineva. Bunul Dumnezeu.

Așa că, să știți de la cine să vă așteptați la pumnale în spate. Nu de la necunoscuți, ci tocmai de la cei pe care i-ați ajutat vreodată, în vreun fel. Faptul că se simt obligați față de tine îi va face să te urască, e nasol să fii recunoscător cuiva, nu? Ce atâta mulțam, ce atâta considerație și respect? Păi nu mai bine cauți motive să-l ponegrești, să-l bârfești, să-l desconsideri? Așa dispare obligația pe care simțeai cumva că ai avea-o pentru el, pentru că pe un om pe care-l disprețuiești, n-ai cum să-l mai și respecți. Simplu ca bună-ziua.

Secretul ăsta, o dată ce l-ai scos la lumină, clarifică extrem de bine relațiile. Limpezește foarte fain apele. Și-ți aduce multă liniște.

Scheletul care îl țineai ascuns în dulap, nu te mai bântuie. O dată ce l-ai scos afară, doar să știi să-l folosești de-acum cu cap.

Cu drag și cu iubire,

Aura.

11 septembrie 2020

12 răspunsuri la „Secretele și scheletul din dulap”

  1. Am trăit-o din plin, din păcate. Nu asta e noutatea. Ci motivația ta, foarte interesantă 🙂
    Deși am trecut și de „de ce”-uri, dar mi-a făcut plăcere să citesc ❤

    Apreciat de 3 persoane

    1. 😍 Mulțumesc, Issa. ❤️ Mda, toți trecem, toți trăim, doar învățămintele să le mai și tragem. 😉 Te pup!

      Apreciat de 3 persoane

  2. Dureros adevărul ăsta, Aura. Dar da, trebuie să fim conştienţi de el.
    În afară de durerea aia pe care o simţi când te loveşte un astfel de om, în timp constaţi că n-ai pierdut nimic.

    Apreciat de 2 persoane

    1. Exact! Doar timp, bani și energie. Da’ dă bunuțu’ Dumnezeu înzecit înapoi, că el îi bun și drept. Te pup! 😘

      Apreciat de 2 persoane

  3. Am trecut și eu prin așa ceva. Acum pur și simplu nu mă mai miră nimic și de la nimeni nu am nicio așteptare. Sunt gata de orice de la oricine. Astfel îmi este mai ușor să trec peste multe, de fapt sufletului meu îi este mai ușor.

    Apreciat de 2 persoane

    1. Emilia, așa e, când treci prin multe, nu te mai miră nimic. Mulțumesc! 💙

      Apreciat de 2 persoane

  4. Evident că am pățit-o! Persoana care „s-a băgat în seamă” a fost tocmai cea pe care am rugat-o să tacă, pentru că acel „schelet” putea provoca mari dureri, nu mie, ci unor bătrâni nevinovați! Și nu a tăcut!

    Apreciat de 1 persoană

  5. Și eu am scos scheletul din dulap, de multă vreme. După câte lovituri am avut parte de la ”prieteni”, nu mai mi-e frică nici de dușmani. Doar de mine, că dinăuntrul meu am rămas la fel de expus și numai Dumnezeu mă poate ajuta.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Da, ai dreptate Petru, uneori singurul aliat de nădejde rămâne Dumnezeu!

      Apreciat de 1 persoană

  6. Am simțit-o pe pielea mea și știu cât adevăr grăiești.🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. 💖💖💖 Mulțumesc pentru confirmare, Constanta!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.