Goi

Dezbrăcați de titluri, dezgoliți de roluri, despuiați de crezuri, cine suntem?

Cum ne-am putea defini fără să apelăm la diplomele și meseriile noastre, la averile și proprietățile noastre – case, mașini, carduri Visa etc., la rolurile noastre în societate sau la renumele nostru? Ce-am putea spune despre noi fără să apelăm la toate astea? Suntem atât de preocupați să ne clădim un renume, încât uităm să fim. Noi. Goi. Fără el. Dacă într-o clipită ne-am trezi fără bani, fără poziții sociale, fără locuri de muncă, fără ceea ce avem și deținem, doar noi cu noi, câți am putea spune cine suntem și dacă avem succes? Am găsit azi un citat pe Facebook, „Există doar o singură formă reală de succes – să fii capabil să trăiești așa cum vrei tu” de Christopher Morley și m-a făcut să zâmbesc imediat, spunându-mi în gând: „Ooo, păi înseamnă că io-s plină de succes!”. Nu mi-am pus însă problema astfel niciodată. Succesul pentru mine era egal cu altceva: împlinirea țelurilor propuse, un loc de muncă cât mai bun și mai bine plătit, siguranță financiară, o casă mare și frumoasă, o mașină ca lumea, cât mai multe cărți vândute, cât mai mulți clienți la masaj și reflexologie, cât mai mult trafic pe site și pe blog etc. Și enumerând io toate astea, mi-am dat seama că de fapt laitmotivul succesului meu era „cât mai mult, și mai mult”, dar fără să fie niciodată destul.

Și-atunci mi-am dat restart, m-am reconectat cu un alt fel de succes, cel descris de nenea Christopher Morley. Da, acum cred că ăsta-i adevăratul succes în viață, să poți trăi fix așa cum vrei, fără să împlinești așteptările nimănui, nici ale părinților, nici ale partenerilor, nici ale societății. Să faci doar ceea ce vrea suflețelul tău să facă.

Suntem programați de mici că-i musai să facem și să dregem, măsurându-ne succesul și împlinirea după a celorlați, dar câți putem spune cu mâna pe inimă că trăim viața pe care ne-am dorit-o cu adevărat? Câți am putea renunța la ce avem fără să ni se strângă inima? Noi am urmat o cale bătătorită, sigură – școală, serviciu, căsătorie, copii, casă, mașină, – dar văd că acum sunt tot mai mulți cei care-și doresc altceva: libertatea de-a trăi așa cum vor. Fără să fie constrânși de reguli, de crezuri, de convingeri vechi, învechite, prăfuite.

Când îți onorezi viața trăind-o așa cum vrei tu, nu după cum se-așteaptă ceilalți să o faci, atunci succesul este veritabil. Real. Restul, case, titluri, joburi, roluri, mașini etc. sunt contrafăcute iar succesul e efemer. Pentru că o să vrem tot mai mult, și mai mult…

Pentru noi, ăștia programați de mici să facem și să dregem, e un piculeț mai greu să începem să gândim altfel; dar nu e imposibil! Cred că-i suficient uneori un mic citat care să ne schimbe direcția, să facă un click în mintea noastră și să vedem că așa cum suntem, goi, dezveliți, dezbrăcați, despuiați, suntem perfecți. Și avem succes.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

09/08/2020

 

4 gânduri despre „Goi

  1. Grozav dacă poți trăi cum vrei tu, fără să ți se intersecteze „ale tale” cu „ale lor”! Recunosc: nu am ajuns la acest nivel. Incă lucrez. Sper ca într-o bună zi să pot trăi doar pentru mine. Dacă voi putea!
    🤗

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.