Rac (again)

„Nu este adevărat că nativii din Zodia Rac dau mereu înapoi. Poate doar în fața grosolăniei și a răutății gratuite. Relațiile, viața profesională, dragostea și căsnicia sunt influențate de trăsăturile lor dominante.

Principalele repere legate de zodia Rac:

 • Planeta guvernatoare pentru cei din zodia Rac: Luna
 • Elementul esențial pentru cei din zodia Rac: Apa
 • Piatra prețioasă reprezentativă pentru cei din zodia Rac: perla
 • Metalul reprezentativ pentru cei din zodia Rac: argintul
 • Culoarea caracteristică pentru cei din zodia Rac: argintiu, alb
 • Ziua favorabilă pentru zodia Rac: luni
 • Numere norocoase pentru zodia Rac: 2, 3, 7

Ce personalitate au cei din zodia Rac?

Persoanele născute în zodia Rac sunt cele mai vulnerabile din tot zodiacul. Trăsăturile acestora se circumscriu sensibilității. Cei care s-au născut în zodia Rac sunt:

 • romantici și emotivi;
 • receptivi la problemele celorlalți;
 • oscilanți între între expansiune și închidere în sine;
 • blânzi și împăciuitori;
 • prudenți;
 • devotați și statornici;
 • talentați în activitățile artistice și manuale.

Femeia născută în Zodia Rac manifestă în plus:

 • o doză certă de dependență;
 • un talent deosebit în toate activitățile gospodărești;
 • cochetărie și preocupare permanentă pentru înfățișarea ei;
 • slăbiciune pentru bijuterii mai mult decât pentru haine sau încălțăminte.

Ce profilul profesional au persoanele născute în zodia Rac?

 • înclinațiile artistice;
 • îndemânare
 • calm și diplomație;
 • non-agresivitate;
 • răbdare și atenție pentru detalii.

Nativul din zodia Rac excelează în lucrul migălos, de mare finețe. Poate îmbrățișa o carieră în artele plastice, poate fi un excelent creator de bijuterii, un designer sau un decorator de interioare. Prelucrarea computerizată a imaginii i se potrivește, de asemenea. Poate fi un mecanic de excepție. Meseriile devenite rare, înrudite cu arta – lutier, acordor de instrumente muzicale – au mare nevoie de profesioniști cu finețea și răbdarea celor născuți în zodia Rac. În organizarea muncii, este bine ca nativul Rac să aibă o mare parte de lucru individual, pentru că este puțin probabil să-și găsească coechipieri la fel de perfecționiști. Natura sa dependentă și cu rezistență redusă la stres îl recomandă mai mult pentru poziția de angajat și mai puțin pentru cea de liber profesionist sau de întreprinzător.

Femeia născută în zodia Rac are, în plus, o abilitate excepțională în comunicarea cu cei mici, de aceea i se potrivesc profesiile legate de creșterea și educarea copiilor mici. Are mână ușoară și multă empatie, ceea ce o recomandă pentru profesiile din asistența sanitară.

Relații între zodia Rac și alte zodii

 • Compatibilitate generala foarte buna cu zodiile: Scorpion, Pesti, Taur
 • Compatibilitate generala redusa cu zodiile: Berbec, Balanta
 • Compatibilitate foarte buna pe plan profesional cu zodia: Berbec
 • Compatibilitate foarte buna pe plan emotional cu zodia: Balanta
 • Compatibilitate foarte buna pe plan financiar cu zodia: Leu
 • Compatibilitate foarte buna pentru căsătorie și/sau parteneriate cu zodia: Capricorn
 • Compatibilitate foarte buna pentru proiecte de creatie cu zodia: Scorpion
 • Compatibilitate foarte buna pe plan spiritual cu zodiile: Gemeni, Pesti

Cum stau la capitolul dragoste și căsnicie cei născuți în zodia Rac?

Persoanele născute în zodia Rac au nevoie de siguranță și oferă, la rândul lor, stabilitate.

Bărbatul din zodia Rac

Este mai degrabă un păstrător al tradiției în viața de cuplu și de familie, ceea ce nu înseamnă că își ține partenera la respect sau o brutalizează în vreun fel – dimpotrivă, o ocrotește și o menajează, luându-i cu plăcere poverile gospodărești de pe umeri. Îi place să o vadă frumoasă și fericită. Trebuie, la rândul lui, ocrotit, pentru că suferă mult dacă se simte neglijat sau trădat.

Femeia din zodia Rac

Este dependentă de bărbatul ei și nu este fericită decât în cuplu. Este pasionată de gospodărie cu tot ce înseamnă ea și reușește să-și păstreze cochetăria în ciuda faptului că tot timpul își găsește ceva de făcut prin casă sau în jurul ei. Este o mamă foarte iubitoare, dar exagerat de grijulie și sperioasă. Tinde să-și copleșească afectiv copiii – mai ales fiii – și să le întârzie maturizarea și independența.

Ce probleme de sănătate pot avea nativii din zodia Rac?

Nativii din zodia Rac reacționează psihosomatic la stres. Oboseala cronică îi poate îmbolnăvi grav. Zona lor vulnerabilă este stomacul, gastrita și ulcerul fiind afecțiuni frecvent întâlnite la Raci. Femeile manifestă deseori disfuncții ale glandelor endocrine, în special ale glandei tiroide. O atenție specială trebuie să acorde sănătății sânilor, mai ales dacă au în istoricul familiei astfel de afecțiuni.

Zodia Rac este zodia celor mai sensibili și delicați dintre noi, zodia celor care au cea mai mare nevoie de afecțiune și protecție.

Influența elementului Apă asupra zodiilor: emotivitate

Cea mai puternică și mai vizibilă caracteristică imprimată de elementul apă este emotivitatea puternică, rolul pe care emoționalul îl joacă în toate acțiunile și deciziile Racilor, ale Scorpionilor și ale Peștilor. Semnele de Apă sunt intuitive și sensibile; simt totul cu mai multă intensitate decât restul zodiacului.

De asemenea, zodiile care au ca semn definitoriu Apa se caracterizează prin compasiune și grijă față de semenii lor; întocmai râurilor, sunt tovarăși de cursă lungă, având, în plus, capacitatea de a pătrunde în profunzimea lucrurilor. Au puterea de a sesiza și înțelege sentimentele celorlalți; sunt buni ascultători și nu rareori sunt capabili să ofere răspunsuri și soluții.

Influența elementului Apă asupra zodiilor: adaptabilitate

Un semn de apă nu se ferește de schimbări; fie că este vorba despre schimbări în spațiu – domiciliu, loc de muncă, oraș sau țară de reședință –, fie că se schimbă politici și decizii care îi implică și pe ei. Racii, Scorpionii și Peștii se pot conforma oricăror noi împrejurări și asta, fără să facă prea mult caz. În general vorbind, nativii acestor zodii nu sunt cei mai zgomotoși din zodiac și nu țin să atragă atenția asupra lor.

La nevoie, sunt primii pe care poți conta atunci când vrei să vii cu ceva nou, abătându-te de la căile bătătorite. În plus, ei pot contribui la reușita noilor proiecte cu perfecționismul lor, cu atenția la detalii și execuția ireproșabilă a părților migăloase, lucruri care, de multe ori scapă în entuziasmul și volumul de muncă al premierelor și inaugurărilor.

Influența elementului Apă asupra zodiilor: talent artistic

Cu sensibilitatea și intuiția lor, cu atenția lor pentru detalii, nativii din zodiile de apă au mult simț artistic, fiind ei înșiși talentați. În artele plastice și, în general, în artele vizuale, vor fi creatorii unor lucrări elaborate care nu șochează de la prima vedere, dar captivează și îndeamnă la contemplație și analiză îndelungată; fiecare detaliu pus în lucrare are rostul lui și este finisat îndelung.

Ca revers al medaliei, Racul, Scorpionul și Peștii pot să depășească granița perfecțiunii fără să-și dea seama. Ei nu sunt niciodată pe deplin mulțumiți de rezultatul muncii și creației lor; mai mult de atât, rareori sunt conștienți de valoarea lor adevărată. Sunt ușor de descurajat, fie din nepricepere, fie cu rea intenție. Cineva trebuie să-i protejeze: un semn mai puternic și mai stăpân pe sine, cum sunt semnele de Foc și cele de Pământ.

Influența elementului Apă asupra zodiilor: ocupațiile ideale

Evident, Racii, Peștii și Scorpionii sunt născuți pentru ocupații artistice – în orice caz, ocupații în care componenta estetică este definitorie. Dacă nu sunt arte plastice, să fie arhitectură, scenografie sau decorațiuni interioare; de ce nu artă fotografică sau imagine de film? Despre zodia Peștilor se spune că este zodia ideală pentru actori. Este de așteptat ca semnele de apă să dea actori buni, date fiind sensibilitatea, intuiția și flexibilitatea lor.

Empatia și intuiția care îi caracterizează îi recomandă pe nativii în zodiile de Apă pentru carierele de consilieri, psihologi, psihoterapeuți și pentru activitățile didactice și de mentorat. Dată fiind capacitatea lor de compasiune și răbdarea, se vor simți bine în eșalonul doi în domeniul medical – asistent, soră, infirmieră, educatoare la grădiniță – mai ales că un semn de apă nu ține să se afle în vârful ierarhiei.”

Să ne fie de (și cu) folos! 

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

25/06/2020

Text și foto preluate de pe Internet. 

Un gând despre „Rac (again)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.