Omul de Neanderthal

V-am zis deja c-am văzut mini-seria despre evreii ultraordocși, pe care încă-l macin, ca să zic așa.
Dar mai tre’ să vă zic ceva.
Ok, îs pre’ de tăt, dar tare departe nici noi, ăștialalți n-am fost (și poate că nici nu sîntem încă) de ei. Ce drepturi are femeia în România? Să tacă și să asculte de bărbat. Unde-i locul ei? La cratiță! Care-i rostu’ ei pe lume? Să dea naștere de prunci. Cine intră în altar? Bărbatu’. Nu-s departe vremurile în care fata se mărita cu cel ales de părinți, nu de ea. Încă-s actuale bătăile, abuzurile, misogismul, pusul femeii la punct cu pumnul, ca să-și știe și să-și învețe locul. Violul mai e considerat de unii ca fiind îndreptățit 👿(ioi, că le-aș face crestături pe… limbă și le-aș presăra sare!), încă femeia-i considerată inferioară și bună numa’ de bătut la ea, ca la sacul cu fasole. Se încrețește pielea pe mine cînd citesc c-a mai murit o femeie, ucisă de bărbatul ei. Cîte-o fi îndurat femeia aia, pîn-a omorît-o? Cît de neajutorată s-a simțit? Să rămîi lîngă un bărbat care te bate, nu-i doar vina ta, e vina tuturor. A mentalității că “fomeia tre’ s-asculte de bărbat.”
Poate că pentru ultraordocși timpul s-a oprit în loc, dar, din păcate mai sînt încă mulți alții blocați, rămași “neanderthali”.

Aura.
18/05/2020

3 gânduri despre „Omul de Neanderthal

  1. Acum, mai este un aspect faţă de altădată: mulţi dintre ei sunt întreţinuţi financiar de către cele pe care le înjură, le ameninţă, le bat. Sunt de multe ori ca nişte căpuşe. Mulţi fac asta pentru că aşa au văzut la ei acasă, la parinţi.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.