În pat cu dușmanul

Când am văzut filmul ăsta încă eram măritată cu dușmanul. Nu aveam voie să mă uit la filme, că-mi băgau în cap tot felul de prostii (după cum mă atenționa „blând”, cu câte-o palmă după cap, atunci când mă prindea totuși uitându-mă).

E groaznic. Să respiri în același pat cu cineva care-ți este străin, care înainte de culcare ți-a mai și tras câteva, care indiferent de ce și cum i-ai spune te înțelege fix pe dos, care-ți răstălmăcește fiecare cuvânt și-ți interpretează fiecare gest. Să fii nevoită să-ți măsori cuvintele și gesturile-n permanență. Să nu știi niciodată dacă ceea ce faci e bine sau nu. Să nu știi niciodată care dintre gesturile tale vor dezlănțui fiara. Să stai permanent cu frica-n sân.

În pat cu dușmanul e cumplit. Se bat cap în cap, patul cu dușmanul, nu? Să dormi cu cineva pe care-l urăști, de care te temi, de care de fapt te-ai ascunde și-ai fugi până la capătul pământului, doar ca să scapi de el. Iar tu să fii nevoită să-l auzi sforăind lângă tine, în timp ce privești într-un punct fix pe tavan, ca să nu-ți pierzi cumpătul și mințile.

În pat cu dușmanul e un coșmar pe care multe femei încă îl traiesc. Multe femei încă dorm alături de cel pe care-l urăsc. Lângă care-s nefericite, triste și cu sufletul bucăți; lângă care se simt inutile, proaste, urâte, grase, nefolositoare și în plus.

Plecați din patul în care dormiți cu dușmanul.

Mergeți în patul în care nu vă bântuie coșmaruri, în care sunteți fericite, apreciate, frumoase, perfecte pentru cel lângă care dormiți. Care vă strânge-n brațe, vă sărută tâmpla, vă veghează somnul, vă alină și vă șterge lacrimile ce vă curg în somn. Care vă mângăie părul și fruntea, și vă șoptește blând: „Gata, sunt aici! Șșș, nu mai plânge, a trecut, a fost doar un vis…”.

Cu drag și cu iubire,

Aura.

20/11/2019

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.