Tabu

De fiecare dată când vei aborda subiecte „sensibile”, unii o să-nceapă să arunce cu pietre, alții vor da bir cu fugiții iar unii, cei mai curajoși, te vor aplauda, alăturându-se pe drumul alunecos, spinos, sinuos al demontării tabuurilor.
Tocmai asta-i frumusețea, când vezi multe reacții știi c-ai atins puncte sensibile, că ești pe drumul cel bun.
Tot ceea ce negăm, ascundem, refuzăm să vedem, să discutăm, se transformă-n boli.
Vă mai mirați că atâția oameni tineri suferă de boli ce nu mai sunt demult apanajul bătrâneții? Oameni tineri, prezenți, activi și implicați, clachează.
Uneori dispar, de pe-o zi pe alta, lăsându-ne muți de consternare și uimire aflând de pe rețelele de socializare că au murit. 
Alteori își duc pe picioare suferința, zâmbitori, prefăcându-se de minune că totu-i perfect și extraordinar în viața lor, de teamă să nu deranjeze, să nu fie greșit înțeleși și, mai ales, de teama de-a nu fi judecați și stigmatizați. Fiindcă, din păcate, mintea colectivă a poporului român cel mai bine se pricepe să judece, să arunce cu pietre și să pună etichete.
Cancerul, infarctul, depresia, accidentele vasculare, afecțiunile degenerative nu mai aleg în funcție de vârstă. Se cuibăresc în corpul nostru plin de emoții negative pe care am fost instruiți, setați de mici să nu le recunoaștem, să ni le reprimăm, să le negăm, să nu le discutăm, să le ascundem și să refuzam să le acceptăm. Aparențele musai trebuie păstrate, cu orice preț și ridicate la rang de virtute.
„Surpriză-surpriză” că apoi organismul cedează și ne lasă când ni-i lumea mai dragă, că apar insomnia cronică, burn-out-ul, tiroida Hashimoto și alte boli autoimune (de care înainte habar n-aveam că există, nu?), gastritele și ulcerele, bolile cardio-vasculare, diabetul, obezitatea, problemele de coloană, menopauza precoce, infertilitatea, avorturile spontane, stările de anxietate, depresia, atacurile de panică, dependențele, etc.?
Mentalitățile care stau la baza unor tabuuri care ne țin pe loc, ne blochează, ne trag în jos și, cel mai grav, ne îmbolnăvesc, trebuie demontate.
Oricât ați fi de ofuscați, indignați și oripilați de subiectele abordate, gândiți-vă de două ori înainte de-a arunca cu pietre, de-a condamna, judeca și eticheta.

Pentru că asta-i CEL mai ușor.

Cu drag și cu iubire,
Aura B. Lupu
27/10/2019

2 gânduri despre „Tabu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.