Destinație de vacanță

Știu că-i la modă să pleci în vacanțe în destinații exotice și minunate. Noi însă am ales – iar! – România. Și nu-mi pare rău deloc!

Avem o țară faină tare, pe care, așa cum știu și pot, o să o promovez întotdeauna, indiferent de trend.

Știu și că-s multe lipsuri, multe nemulțumiri. Că e multă mizerie, clădiri lăsate în paragină, deprimante, că-s multe drumuri proaste iar mulți șoferi îs și mai proști, care pentru 5 minute diferență, produc accidente cu (prea!) multe pierderi de vieți nevinovate. Da, știu că toată lumea se grăbește, că n-avem autostrăzi, dar asta nu-i o scuză ca să omori pe alții…

Știu că WC-urile-s execrabile, pentru prețul de 30 de lei plătit la intrare, condițiile oferit-s de căcat (la propriu și la figurat!). Că raportul serviciu-calitate e serios dezechilibrat.

Dar… mai știu și că acolo-n vârf de munte, la Sfinx, aerul a mirosit a busuioc. Că la Sarmisegetusa a fost tare frumos. Că Sibiul e curat, cochet, că la Sinaia o plimbare-n parc, spre seară, e ca desprinsă din povești. Că Alba-Iulia e o cetate în care m-aș întoarce oricând, cu drag și nerăbdare, să mai descopăr câte ceva.

Și știu că-s multe alte locuri frumoase, mulți oameni faini, că avem o țară tare frumoasă. Avem nevoie doar de răbdare să o descoperim. Și de-un pic mai multă educație. Respect. Unii pentru ceilalți dar mai ales pentru mediul înconjurător.

Am ales România ca destinație de vacanță și nu regret.

Când iubești ceva, defectele nu le mai vezi. Vezi doar frumusețea.

Și trăiești bucuria. De-a fi acasă, pe pământul românesc.

Cu drag și cu iubire,

Aura.

16/07/2019

4 răspunsuri la „Destinație de vacanță”

  1. Chiar că avem o ţară frumoasă! Dar tu aşa de frumos vorbeşti de ea, că se face şi mai frumoasă.

    Apreciat de 2 persoane

  2. Păi nu? Când iubești ceva, vezi doar frumusețea… Și cum să vezi altfel glia ta strămoșească?

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.