Amprenta

Să umblu brambura pe coclauri rămâne pe primul loc în topul preferințelor mele.

Să văd locuri noi, să cunosc oameni frumoși, să adun amintiri, e bogăția mea cea mai mare. Că astea-s tot ce luăm cu noi. Nu casele impunătoare cu n-șpe camere, în care uităm să trăim și-n care ștergem doar praful, nu mașinile luxoase parcate-n fața casei pe care le folosim doar ca să mergem la cumpărături și să le ducem la spălătorie, nu averile adunate și făcute praf de generațiile următoare. Groapa e aceeași pentru toți. Amprenta lăsată-n lume-i însă diferită. Și bogăția amintirilor.

Cu fiecare loc nou văzut, averea mea sporește. Am mai lăsat o amprentă într-un colț de lume, iar locul și-a pus amprenta-n energia mea.

Ce cumpărăm cu bani nu dăinuie etern. Ce străngem însă cu ochii, cu privirea, cu toate simțurile, rămâne pe veci. În noi, în sufletele noastre.

Dac-aș putea, doar asta-s face: aș călători.

Aș strânge mii de amintiri pe care să le păstrez, pe veci, în suflet!

Săptămâna asta am strâns vreo câteva.

Încă n-am apucat bine să le procesez, să le „diger” pe fiecare-n parte. Fotografiile nici nu le-am descărcat, pe cele făcute cu aparatul foto.

Sunt încă cu mintea plină de peisaje, de dealuri și munți, castele, situri, locuri sacre, cetăți, orașe minunate, mirosuri interesante și multe întâmplări. Tolba-i plină cu povești…

Iar sufletul de amintiri…

Sunt tare bogată acum.

Și bucuroasă că mi-a fost dat să fiu.

Cu drag și cu iubire,

Aura.

13/07/2019

Dej

Reclame

2 gânduri despre „Amprenta

  1. Și dacă la articolul anterior am deplâns soarta oamenilor care nu știu a se bucura de frumos și sunt opaci la tot ceea ce înseamnă spiritual, este momentul acum (fericindu-te pe dumneata 🙂 ) să notez că există și destui oameni frumoși, cu o sensibilitate ce absoarbe totul precum un burete și care se încarcă până la prea plin, urmând mai apoi ca din tot ce au asimilat să împartă cu generozitate și altora. Pentru că impresiile acestea culese din călătoria acasă, în România, eu le primesc ca pe un dar.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.