Orbi

Miruna Mirabilis:

„Într-o zi un om a şoptit: „Doamne, vorbeşte-mi!” şi o ciocârlie a început să cânte, dar omul nu a auzit. Aşa că omul a mai strigat: „Doamne, vorbeşte-mi!” şi un tunet a răsunat de la o margine la alta a cerului, dar omul nu a ascultat. A privit în jurul lui şi a spus: „Doamne, dă-mi voie să te văd!” şi o stea a strălucit scânteietoare, dar omul n-a observat-o. Apoi omul a strigat cu disperare: „Doamne, atinge-mă, ca să ştiu că eşti aici!” după care Dumnezeu s-a aplecat şi l-a atins pe om. Acesta însă a dat cu mâna, alungând fluturele aşezat pe umărul său. Omul, dezamăgit, şi-a văzut mai departe de drum.

Să nu ratăm vreo binecuvântare numai pentru că nu o primim în felul în care o aşteptăm!”

Să ținem ochii larg deschiși, s-avem urechile ciulite și toate simțurile treze. Să ieșim din amorțire, să nu mai cerem ce nu suntem pregătiți să primim, să nu mai fim indiferenți la durerea aproapelui, să privim cu adevărat, să nu mai fim superficiali și, mai ales, să nu uităm să fim buni.

Am fost ieri la covrigăria mea preferată- știți pofta mea cu parizeru’ și covrigii 🤪 – iar lângă coada ce-i de fiecare dată în fața gemulețului, stătea o femeie. Cerea bani de pâine. Pe un ton moale, șoptit, nu insistent și sâcâitor cum fac, de obicei, cerșetorii de profesie, care te ochesc dintr-o privire și se „agață” de tine, repetându-și „poezia” până primesc ceva, iar dacă nu, șuierând printre dinți o grijanie.

Nu, femeia nici mâna n-o ținea întinsă, privea în altă parte când șoptea: „Îmi dați vă rog și mie niște bani de pâine?”.

Când i-am strecurat în mână bancnotele mi-am dat seama că nu vedea. Că era (aproape)oarbă. Iar când am întrebat-o dacă vrea și câțiva covrigi, a aprobat cu cuvinte puține dar cu lacrimi în ochii aproape orbi…

Orbi suntem noi, nu ea. Cei care nu vrem să vedem stelele, nu vrem să auzim ciocârliile, nu vrem să simțim atingerile fluturilor.

Binecuvântările sunt la fiecare pas. Doar să vrem – și să fim pregătiți – să le primim.

O zi plină de binecuvântări vă doresc, dragii mei dragi. Și să nu mai fim orbi…

Cu drag și cu iubire,

Aura.

04/07/2019

Cuzdrioara.

Reclame

5 gânduri despre „Orbi

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.