Jurnal de călătorie II

După o vreme îl văd pe-al meu că-mi face semne. El mă „ginise” corect. Mândră nevoie mare că bărbatu’meu mă recunoaște, îi răspund și-i strig să-mi ia și mie o limonadă (că rușii când și-au dat seama de confuzie, nu mi-au mai mai cumpărat nimic, zgârciții!).
Și-l văd când se întoarce cum se îndreaptă spre prosoapele nostre da’ se-oprește câțiva metri înainte. Se proțăpește lângă o cucoană, răsturnată pe-o rână și cu șalu’ pe cap. Hm, bărbate oare ce faci? Îl văd că se instalează tacticos lângă dânsa… Mă umflă râsu’. Să vezi că mă confundă cu aia! Și-ncep să râd în hohote, prevăzând urmarea.

Aura B. Lupu

În prima seară am căzut la datorie lată. M-am prăbușit pe pat și-am dormit dusă vreo 12 ore. Când am făcut ochi am ieșit pe balcon și… surpriză: răsărea soarele!

Am crezut că spectacol mai măreț decât apusul soarelui în mare nu există… Dar apoi am văzut răsăritul… și-am rămas fără cuvinte  În fața unei astfel de măreții nu poți decât să te închini. Și să mulțumești divinității că te-a făcut părtaș ei.
O contemplare. O închinare. Și-o promisiune… Că va fi o zi minunată.
Și-a fost…
Am găsit o plajă splendidă la 5 minute de hotel. Cum io de-o vreme-ncoace fac alergie și nu mai pot să stau la soare, intru-n apă până-n gât, cu ochelarii pe nas și șapca pe cap. Mai înot, mai fac pluta, mai încerc să prind peștii… până mă zbârcesc și-ncep să-mi clănțăne dinții-n gură, rezist câteva ore.
Când ne-am așezat prosoapele pe…

Vezi articolul original 527 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.