Curățenie

Ieri am făcut un raid prin lista mea de amiciții de pe face-buc și-am găsit în listă oameni extraordinari, pe care nici nu știam că-i am (și-mi cer iertare!) dar anul ăsta au fost câteva „avalanșe” de cereri și-i destul de greu să-i țin minte chiar pe toți pe care i-am acceptat în listă.

Anul trecut aveam 300 (și-un pic) iar azi peste 1600.

Și tocmai pentru că diferența-i mare – 1300 de oameni noi –, am simțit nevoia să-i „caut” un pic cât să mă dumiresc care, ce și cum. N-am apucat să-i studiez pe toți însă, așa cum am mai scris io și-n alte dăți, în listă păstrez oamenii cu care am ceva în comun. Cei care mi-au trimis cererea de prietenie doar ca să-și mărească numărul în lista proprie, sau care după ce i-am acceptat ori m-au ignorat complet, ori m-au adăugat instant în grupuri care nu mă interesează, sau care mă spionează, îmi copiază postările și le redistribuie fără să-mi dea credit, sau îmi studiază doar pozele 🤪 regret dar nu aveți ce căuta în lista mea. Oricât m-ar flata să fiu copiată, imitată, studiată și analizată, mă lipsesc bucuroasă de astfel de vampiri. Pentru că asta sunt de fapt cei care stau în umbră, citesc ceea ce scrii și ceea ce postezi, nu dau like, nu comentează dar distribuie ceea ce-ai postat tu însă „undercover”.

Cu tot cu acoperire ceea ce pot vedea este cui i-am trimis invitația să-mi aprecieze pagina, dar n-a făcut-o. 🙂

Invitația de-a-mi aprecia blogul Aura B. Lupu  NU este o obligativitate. Nu-i musai să o faceți. Și asta am mai scris-o, nu oblig pe nimeni să mă citească. Însă pentru mine recunosc ca este un reper. 😉

Din moment ce nu ne cunoaștem, nu știu nimic despre voi iar voi despre mine nu vreți să știți, nu cred că are rost să rămânem „pretini„. Dacă mi-ați trimis cerere de prietenie și v-am acceptat-o dar voi refuzați să-mi apreciați pagina pe care scriu, pe care-mi pun sufletul în cuvinte, înseamnă un singur lucru: nu vreți să mă cunoașteți cu adevărat. Și nu văd atunci ce rost are să păstrăm vreo legătură.

Nu știu care-i scopul celor care acumulează, adună, strâng, colecționează doar nume. Numere.

Io una păstrez oameni. Cu care rezonez, relaționez, pe care-i interesez și mă interesează.

Restul… ia ghiciți? 😜

Curățenia e necesară. Aerisirea, împrospătarea, degajarea spațiului obligatorie. N-ai cum să faci loc noului și să avansezi fără să te debarasezi de cei care-ți fură energia, ideile, postările, ba chiar și pozele personale. Balastul trebuie aruncat peste bord.

Iar cei pentru care-s io balast, vă rog frumos să-mi dați un șut în cur și să mă ștergeți voi din listă.

Cu siguranță că și io am făcut și poate încă fac așa ceva. Și-mi fac mea culpa. Ce-i drept acum sunt mult mai atentă. Încerc și mă străduiesc să nu mai fac. Dau credit, comentez, apreciez, distribui alte pagini și alte bloguri, alte scrieri fără nicio treabă și-n mod gratuit, fără să simt că-mi tai singură craca de sub picioare, că vezi Doamne mă sabotez. Aiurea! Io una nu cred asta. Sunt oameni minunați și extraordinari care scriu mult mai bine decât mine. De ce n-aș recunoște-o? Dacă tac ca și căcatu-n iarbă devin io o scriitoare mai bună, îmi crește mie valoarea? Negând-o pe-a altcuiva? Nu cred.

N-o să devenim noi înșine mai buni ignorând bunătatea (și priceperea) altora și trecând-o sub tăcere.

N-o să fim noi mai deștepți spunând – sau crezând – despre alții că-s proști.

Și n-o să avem niciodată succes dacă am călcat în picioare principii. Oameni. Suflete…

Putem crede că internetu’ asta-i o mare, un ocean, în care fiecare face ce vrea, fără urmări și consecințe da’ nu-i (chiar) așa. 😉

Mai devreme sau mai târziu marea sau oceanul ăsta o sa aducă la țărm exact ceea ce-am încercat s-acoperim…

V-am țucat!

Aura B. Lupu

06/05/2019

 

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

 

5 răspunsuri la „Curățenie”

  1. A republicat asta pe Aura B. Lupu și a comentat:

    N-o să devenim noi înșine mai buni ignorând bunătatea (și priceperea) altora și trecând-o sub tăcere.

    N-o să fim noi mai deștepți spunând – sau crezând – despre alții că-s proști.

    Și n-o să avem niciodată succes dacă am călcat în picioare principii. Oameni. Suflete…

    Putem crede că internetu’ asta-i o mare, un ocean, în care fiecare face ce vrea, fără urmări și consecințe da’ nu-i (chiar) așa. 😉

    Mai devreme sau mai târziu marea sau oceanul ăsta o sa aducă la țărm exact ceea ce-am încercat s-acoperim…

    Apreciază

  2. Cred că s-ar putea numi inflație de prieteni. Ca și la bani, decât mulți și fără valoare… 🙂

    Apreciază

  3. Decat multi fara rost, mai bine putini cu….ceva.

    Apreciat de 1 persoană

    1. 😉 Exact! Mulțumesc Aurel! 🙏❤️

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.