Curiozitate

Sunt o curioasă, o băgătoare-n seamă, îmi place să văd, să studiez, să observ. Mai ales în perioada asta din an când jaluzelele se lasă mai târziu (sau defel) și se văd ornamentele și brazii de Crăciun. Mă zgâiesc, recunosc, cu nerușinare și exclam mereu „Doamne, ce frumos e împodobit!”. Adi mă trage de mână și-mi șoptește, rușinat: „Hai, nu te mai uita la oameni în case, nu-i frumos!”. Iar io mă îmbufnez. „Păi atunci de ce nu trag storurile, dacă nu vor să se uite nimeni în casa lor?”. Și oricum, continui să mă uit. Brazi de toate dimensiunile, unii tronează în mijlocul camerei, alții-s urcați pe-o masă, într-un colț, ghirlande, coronițe, luminițe de toate culorile și formele (mie-mi plac la nebunie cele care imită țurțurii, de parcă s-ar și topi), cascade de lumini, steluțe… Începe să se simtă ce-mi lipsea zilele trecute: atmosfera de sărbătoare. E și mai frig, în seara asta nici nu a plouat, noroiul s-a mai strâns. Și casele emană altă energie, sunt mai primitoare, îmbietoare chiar. Iar dacă de Crăciun ar mai și ninge, ar fi perfect. ❄️🌨️☃️⛄❄️

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

11/12/2021

PS. Pozele-s din anii trecuți. 😁

11 gânduri despre „Curiozitate

 1. Un vecin din apropiere, care are nepoți mici, și-a împodobit frumos o tuie cu beculețe colorate… Noaptea arată minunat și îmi încântă ochii. E totuși pom! Și e afară, la vedere. Încerc să îmi conving fetița să nu mai ocupăm spațiul deja limitat din casă, cu propriul nostru brăduț. Camerele sunt mici și înghesuite aici, nu-i ca acasă. Nici sărbătoarea nu-i ca acasă și eu mă simt (acum și de ceva vreme 😦 ) ca un fel de Grinch, pentru că aștept să se isprăvească odată și povestea asta. „De Crăciun, fii mai bun…” Uf! În loc de clopoței, eu am numai goarne în cap.
  De aceea mă uit în ochii tăi luminoși (din iarna trecută probabil pentru că e zăpadă împrejur) și încerc să extrag propria-mi bucurie… Să pun beteală sclipitoare pe deasupra cenușiului meu.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Da, așa e, am scris la final că pozele-s din anii trecuți. Acum plouă și-a vreo 4 grade. Nu ești Grinch, Condei, e dorul care te macină. Io mi-am regăsit un strop de bucurie, că suntem toți împreună, și cu Max, sănătoși. Am decorat și-un brad, o să fac și mâncare tradițională, o să ascultăm colinde și sper ca peste ani feciorii mei să ducă dorul Crăciunului nostru. Așa cum e.

   Apreciază

 2. Nu e problemă că încă nu avem zăpadă, va veni cât de curând și la noi.🌨❄⛄⛄☃️ Și eu îmi sucesc capul pe la toate ferestrele după luminițe.Le ador! Iarna îmi place să privesc și să reprivesc casa cu cele mai frumoase luminițe iar vara cu cele mai frumoase flori.🥰

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.