Jurnal de iulie. Ziua 3.

Căldură mare, 33 de grade.  În grădină însă, sub copaci, în iarbă, e numai bine, e perfect. Max e cel mai încântat, zburdă și explorează fiecare colțișor, fir de iarbă, ascultă atent orice foșnet, fiecare lătrat.  Sunt o mulțime de fluturi, aici predomină cei albi, mari, ce fâlfâie agale din aripi, de zici că le e lene sau au aripile prea mari, prea grele. Am văzut și doi  cu „coada rândunicii”, unul în spate, în grădină, altul când ieșeam din curte. Ne-am dus să aducem apă rece, de la izvorul „Buna”, apa vie, apa tinereții fără bătrânețe, unde alergam în pauze de la școală și beam din pumnii adunați căuș. Cea mai bună apă ever, ce Evian, ce Spa? Am fost și la baraj, la Someș, am vrut să-i facem prima baie-n el la Max, nu ne-a ieșit, am găsit locul ocupat. Apa era și ea cam murdară așa că am renunțat, am admirat priveliștea de sus, de pe baraj și mi-am amintit teribilismul băietanilor de-atunci, de demult, când săreau de acolo în apă și cum noi îi așteptam cu sufletul la gură să apară la suprafață și să înoate către mal.

Orașul încă nu l-am văzut la pas, primele zile-s rezervate familiei, of, Doamne, cât de bine-mi pare c-am venit! Socrul meu, după un infarct și multe alte probleme, e slăbit, noroc cu copiii și nepoții care-i umplu casa și-l mai înveselesc. Ne-a șoptit, amar: „N-am crezut c-o să apuc să vă mai văd…” Cuvintele-s de prisos, Doamne-s mulțam că ai îngăduit să ne revedem! Sunt zile intense, încărcate, dulci-amare. Nepoatele mele nu-s mai două fetișcane, sunt adulți responsabili, cu cea mare azi am stabilit cum va construi casa mea eco, verde, cu panouri solare, apa reciclabila de ploaie, cu generator de curent eolian. O casă simplă, care salvează energia, modernă, cu bucătărie insulă, open space, cu vedere spre grădina cu gazon perfect, ca de golf, c-o baie spațioasă, cu cada pe mijloc și un duș-ploaie, totul aranjat cu gust, în culorile pământului gri, bej, maro, zugrăvită-n alb, cu podele lucioase de la un capăt la altul, totul miroasă a nou, a curat, a proaspăt vopsit și zugrăvit.

Cea mică muncește, și-a luat un job de vacanță, sunt tare mândră de ea!

Am mâncat cireșe de la Cireșoaia, de la mama lor, delicioase, coapte, aromate, o bunătate! Am mâncat și cremeș făcut de mana soacră de casă, nu poți să reziști la așa ceva.

A fost o zi frumoasă, emoționantă, caniculară, un pic amețitoare pentru toți. Dar și ce dor mi-a fost de amețeala asta plăcută!

V-am țucat!

Cu drag și cu iubire,

Aura
13/07/2021

4 gânduri despre „Jurnal de iulie. Ziua 3.

  1. Cât dor , cât drag și câtă iubire răzbate din rândurile tale !!! Ioi, Doamneeee …cu lacrimi în ochi am citit și tot așa îți și scriu …
    Să vă bucurați unii e alții ! Concediu de vis !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.