Neobișnuit

Am plecat de acasă pe soare, însă norii întunecați, amenințători din zare m-au înfiorat. Era frig, un vânt rece tăia, nu bătea, aducea miros de zăpadă. Eh, o să treacă, m-am îmbărbătat io pe mine, nu ne oprește pe noi din plimbare un nor și-o pală de vânt. Inițial am zis c-o să mergem până la căsuța de pe mal, să văd în ce stadiu-i malinul, dar n-am mai apucat. Ninsoarea ne-a prins în pădure și, deși nu m-a încântat defel, bucuria lui Max m-a făcut să mai zăbovesc. Nu era o ninsoare obișnuită, cu fulgi, erau niște granule albe, răpăiau când au început să năvălească din cer. Ne-am întors, bineînțeles, tot curajul meu a pierit când am văzut strada pustie și-un sentiment de abandon, părăsire, de singuratate, m-a năpădit. E ciudat să trăiești aievea un scenariu de film. Straniu. Până am intrat în casă, la adăpost, asta am simțit, noroc cu Max, caraghiosul, ce încerca să prindă fulgii și m-a mai îmbucurat.

Mi-e milă de covorul de petale căzut, de sub magnoliile, iarăși nebunele, care-au înflorit atât de frumos. Nu-mi vine să cred că acum câteva zile erau 24 de grade.

E anul de grație 2021, prier, cinci, și vremea a înnebunit. Oare o să înnebunim și noi, alături de ea?

Cu drag și cu iubire,

Aura.

05/04/2021

14 gânduri despre „Neobișnuit

 1. Cu siguranță nu păteşti nimic! In 1980, la 1 mai, a nins puternic! Zăpada avea peste 10 cm grosime. S-a întâmplat în Miercurea-Ciuc. În zona aceea, ninsori târzii au mai fost chiar şi spre sfârşitul lui mai! Dar nu ține omătul că vremea e totuşi caldă!

  Apreciat de 1 persoană

  1. De pățit io n-oi păți nimic, dar copacii care-au dat deja în floare, pa și la revedere fructe, anul ăsta. Eh, oricum nu avem ce face, și aici a mai nins în aprilie dar eu nu îmi amintesc să mai fi fost schimbările astea bruște de temperaturi, diferențele atât de mari, în februarie am avut 20 de grade iar acum câteva zile 24, azi dimineața -3… Că una e să fie tot frig și vânt și ploaie, 5-10 grade, și-apoi să vezi că ninge, iar alta-i să fie ca vara, copacii să-nflorească și-apoi să înghețe. La tine, Aurora, cred că e mai bine, nu?

   Apreciază

   1. E bine, adică este cald, dar…totuşi ceva s-a schimbat! Vremea este diferită parcă de la an la an. Cred că se schimbă clima. Suntem în aprilie şi serile şi diminețile sunt mai răcoroase decât altă dată. Cu ani în urmă, la 7 dimineața erau deja peste 20 de grade, iar acum sunt 15 grade, dar în multe seri şi dimineți scad până la 7-8 grade. Mie îmi place o vreme mai răcoroasă, decât una cu umiditate maximă!
    Te îmbrățişez!🤗🤗🤗

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.