Bani

Dacă mai aud că nu banii aduc fericirea, sau că banu’ e ochiul dracului, sau că nu doar banii contează pe lumea asta, fac bulbuci! Toți cei care rostesc aberațiile astea, habar n-au ce înseamnă să NU îi ai! Dar ioc, nu că nu-ți ajung de fițe și figuri, de mers la Spa, sau de-o poșetuță nouă, sau de-un lifting facial, ci așa, să nu ai bani de pâine și de plătit facturi! Să stai și să te uiți lung la rafturi pline și, oftând, să pui doar niște ouă și conserve de pește și fasole-n coș. Să știi că de Crăciun n-ai ce le pune la copii sub brad, că umblă cu papucii rupți și cu haine cu trei mărimi mai mari, luate de la second-hand, că nu-ți permiți să le cumperi o pizza, o înghețata sau o bucată de ciocolată, că n-ai din ce să încropești o mâncare sățioasă și mâncați mere și pere din grădină până vi se sterpezesc dinții și sufletul, sau mergeți pe jos acasă, că nu vă ajung banii de bilete la autobuz.
Spune-i unui copil crescut în lipsuri de astea, sau unei mame care plânge pe-ascuns pentru că de abia reușește să se descurce de la o chenzină la alta, sau unui bătrân care a muncit o viață și-are o pensie ridicolă, din care nici medicamente nu-și poate lua, no, spune-le lor că banii nu contează! Că nu banii-s totul și că n-aduc fericirea! Mai ai curaj?
Când ai tot ce-ți trebuie și nu duci lipsă de nimic, e ușor și simplu să declami banalități și să faci declarații ieftine, de doi lei. Când însă ăștia doi lei pot face diferența între a merge la culcare cu burta plină sau flămând, nu cred că-ți mai arde de spus prostii.
Până când o să ajungem în era în care banii nu mai contează și ne putem șterge în dos cu ei, mai bine-i folosim cu cap! Uite, toți cei care ziceți că banii nu aduc fericirea, puneți mâna și-i donați. Să vedeți atunci câtă fericire pot aduce niște ghetuțe noi unui copil, o haină nouă, câteva jucării sau o pungă cu dulciuri!
Până atunci, să nu vă mai aud, că fac bulbuci!


Cu drag și cu iubire,
Aura.
23/11/2020

2 gânduri despre „Bani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.