Împăcare

Îmi pare bine că mi-am găsit împăcarea. Fericirea și aia, dar știți cum e cu ea, e relativă. Când într-o zi ai câteva momente fericite, e bine. Dar să fii împăcat cu viața ta și cu tine însăți, e mare lucru. Când nu ești mulțumit cu existența ta, cu ceea ce faci în fiecare zi, unde trăiești și cum, când nu-ți găsești pacea și liniștea și-ți dorești să fii în alt loc, cu altcineva, făcând altceva, e clar că nu ești pe drumul tău. Că ai cam luat-o pe arătură… Și eu am fost de multe ori pe lângă, de multe ori n-am fost pe drumul meu și-am rătăcit pe alte cărări și cărărui. De multe ori m-am plâns de viața mea, de munca mea, de partenerul meu. Tocmai de asta înțeleg căutarea asta, a scopului în viață, a partenerului potrivit, a locului de care să simți că aparții, a mediului, a cercului de prieteni, a muncii potrivite. Însă când căutarea asta se prelungește la nesfârșit, sau când, indiferent ce găsești, ești veșnic neîmpăcat și nemulțumit, asta n-o mai înțeleg. Când te plângi de tot ce ai și nimic nu te satisface. Când îți dorești mereu altceva.

Nu există un loc perfect, o viață perfectă, un loc de muncă perfect, așa cum nu există nici partenerul perfect. Luați-vă gândul de la așa ceva. Întotdeauna va fi ceva ce n-o să-ți placă, un defect, un ceva care te va scoate din minți. Șmecheria e să accepți defectele, neajunsurile și să înveți să le iubești, să te împaci cu ele. Și să înțelegi că la fel, da’ fix la fel, ai și tu ceva care nu place. Nici tu nu ești perfect. Să înțelegi că fericirea-i relativă, împăcarea-i importantă și mulțumirea-i un musai.

Uite, azi am fost mulțumită cu un răsărit. Cu o plimbare scurtă. Am fost împăcată cu gândul că s-a dus vara, că zilele-s prea scurte, că trăiesc în țara asta umedă și ploioasă. Că în casă miroase a ludău copt, că soarele colorează copacii de peste drum în portocaliu, că Max doarme liniștit pe piciorul meu, că Adi se uită la meci… Și toate momentele astea de mulțumire și împăcare, chiar dacă nu-s perfecte, formează o fericire. Ce-i drept, relativă. Dar măcar e.

Cu drag și cu iubire,

Aura.

11/10/2020

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.