Oktoberfest

Nu, nu mai vreau poze cu zăpadă și Crăciun de pe acum! Iertat să-mi fie, dar unde naiba ne grăbim? E octombrie, puneți poze cu frunze și castane, cu ludăi copți și cu amintirile festivalurilor de bere din ceilalți ani, dacă vreți, ok, anul ăsta le sărim, n-o să mai fie, dar măcar ne amintim c-au fost, nu să ne grăbim să trecem direct la iarnă și la Crăciun! O să ne săturăm de frig, de zile scurte, de vânt și ploaie (poate și zăpadă, c-așa se zice, nu? Dacă a fost căldură mare vara, – și-au fost 40 de grade, vă mai amintiți? – și iarna va fi grea), de beznă și de nopți adânci. Trăiți clipa, prezentul, momentul, nu viitorul, nu mâine și poimâine, ci azi, acum, am tot scris-o și-o repet! Unde alergăm? Și-așa timpul ăsta zboară, de ce-l mai accelerăm și noi? Nu-i bugăt că acum e luni și mintenaș e vineri, ne mai grăbim și noi s-ajungem în viitor? De ce dăm totul pe repede înainte, în loc să savurăm clipa de față? Focul meu trosnește-n sobă, Max doarme liniștit, am reușit să-mi beau cafeaua și mă bate gândul să-ncerc o plimbare cu bicicleta, măcar o jumătate de oră să ies. Am răsfoit virtual albumele mai vechi de toamnă, și-am găsit – ca de obicei – multe poze faine, ce m-au făcut să zâmbesc, îmbrăcată în costum de bavareză, pentru Oktoberfest. Da, anul ăsta nu se va ține, asta e, dar asta nu înseamnă să mă grăbesc și să mă gândesc la Crăciun. Pot în schimb să-mi iau bicicleta și să mă duc pe coclauri, să văd copacii și să fac poze care peste un an mă vor face iar să zâmbesc.

Cu drag și cu iubire,
Aura B. Lupu
09/10/2020

11 gânduri despre „Oktoberfest

   1. 🤣🤣🤣Daaaa, e foarte bine, chiar e o halba „civilizata” adica de jumatate de litru, nu e modelul „german” de un litru.
    Sa fiu sincer eu nu prea beau alcool dar imi plac aceste festivaluri pentru bunatatile culinare pe care nu le ratez.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Mmm, am poză și cu mâncarea, da’ n-o mai postez. 😁 Nici io nu prea beau, mai ales bere care nu-mi place, dar la un festival al berii n-ai cum să nu bei. Atunci am descoperit berea cu gust de lămâie, chiar a fost bună.

    Apreciat de 2 persoane

   1. Vaaaai, nu! Poze nu. Am costum de săsoaică, cu tot ce trebuie, nu le știu denumirea. Adică bluză din dantrlă albă, salopetă gri cu roz-mov-ciclam, nu știu ce culoare e și șorțuleț.
    Aura, la cortul de oktoberfest, nu cort de munte, că acum realizez ce am scris 🤣🤣🤣

    Apreciat de 1 persoană

   2. 😁😁😁 Aaa, acum m-am lămurit, mă gândeam io că no, cine știe ce costum special și complicat ai pentru drumeții… Fain de tăt costumul de săsoaică, îmi pare rău că mama, care-i de loc din Mălâncrav, nu l-a păstrat.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.