Timp, risipă, egoism

Probabil din cauză că atâția ani am fost încarcerată, restricționată și-am făcut ce nu doream, ce nu-mi plăcea și doar ce voiau alții, acum reacționez destul de urât la orice încălcare a libertății mele. Când mi se impune ceva. Când simt că se așteaptă ceva de la mine, mă enervez. Orice nu corespunde și cu dorința mea, cu ceea ce vrea sufletul meu să facă, resping. Când trebuie să dau din timpul meu prețios, gratis, fără plată, doar așa, de-a moca, mă răzvrătesc.

Nu mai suport să fac doar ce vor alții și nu-i și spre binele meu cel mai înalt. Să fac doar pentru că „așa se face„, e rețeta sigură să explodez.

Citind articolul din „Căsuța unui melc”

O călătorie de o mie de pași începe cu primul pas

mi-am dat seama de asta. Îmi pare tare bine că generațiile astea mai tinere nu mai risipesc atâta timp ca noi, toot căutând. Ei știu destul de repede ce vor. Și ăsta-i drumul spre succes. Așa cum scria și Anaphielle, când te simți bine în pielea ta, e un semn clar că ești pe drumul tău.

Fă ceea ce-ți place, când vrei și dacă vrei. Nu zic să nu ții cont defel de reguli, dar vezi o țâră și căror reguli te supui. Dacă-s și ale tale, e ok. Dar dacă-s doar ale altora și doar pentru bine lor, mai dă-le naibii! Pentru că un lucru pe care l-am mai învățat de când îs pe lumea asta, este că timpul nostru e cam limitat și-ar trebui să-l prețuim mai mult. Să nu-l mai risipim și să-l oferim oricui așa, degeaba. Nu. Decât să-l petrecem pentru alții, mai bine-l folosim cu cap, pentru noi înșine și în beneficiul nostru, nu al altora. Știu, când suntem tineri avem impresia că tot timpul din lume ne aparține și-avem destul, dăm din el cu două mâini, fără să realizăm că de fapt îl pierdem, îl risipim.

Fiți mai chibzuiți cu timpul vostru, fiți mai egoiști. Faceți ce vrea sufletul vostru să facă, nu-i mai satisfaceți doar pe ceilalți, ci pe voi în primul rând. Nu vă mai lăsați pe voi deoparte, respectând regulile altora, făcând ceva doar pentru că „așa se face”. Găsiți-vă calea voastră de-a face altcumva

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

27/05/2020

Foto: Ceasul astronomic din Praga, august 2017

20748156_1420198531361909_4819385178735574327_o (1)_Fotor

 

 

 

4 gânduri despre „Timp, risipă, egoism

  1. Regulile trebuie acceptate doar atunci cand tu singur le gasesti sensul si logica. Daca te conformezi doar asa, de amorul artei, in timp ce ai vrea sa procedezi cu totul altfel, te sabotezi singur. E bine sa ne reamintim din cand in cand. Zi faina!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.