Bunul samarinean

Exact felul acesta de a gândi, de a ne separa, de a ne considera unii mai cu moț decât ceilalți, ne-a dus și ne-a adus unde suntem acum. Și culmea este că nici acum, în ceasul al XII-lea, când suntem toți în aceeași barcă, pe aceeași mare învolburată, în ochiul furtunii, tot nu vrem să pricepem, refuzăm să vedem adevărul și continuăm cu aceeași atitudine de… știți voi ce!
(Lc. 19, 5) Şi când a sosit la locul acela, Iisus, privind în sus, a zis către el: Zahee, coboară-te degrabă, căci astăzi în casa ta trebuie să rămân.
(Lc. 19, 9) Şi a zis către el Iisus: „Astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia, căci și acesta este fiu al lui Avraam.”
Fiul Domului a venit să caute și să mântuiască pe cel pierdut și pe toți îi cheamă la mântuire, nu doar pe cei care se consideră și se cred aleși! Ortodocși, catolici, atei, musulmani, negri sau albi, români, chinezi sau belgieni, săraci sau bogați, chiar mai contează ce suntem? Iubirea-i singura care ar trebui să ne unească, credința să răzbată și acceptarea să primeze, suntem toți la fel în fața morții, fix la fel trecem dincolo cu toții!
Dacă nici acum nu înțelegem asta și continuam să ne separăm, aaa, păi papa-i catolic, de ce nu postăm doar despre ortodocși, aaa, păi de ce aprinzi lumânări în capelă catolică când tu ești ortodoxă? și nu vedem dincolo de gest, când nu primează iubirea în fața urii, când nu ne rugăm și nu aprindem lumânări pentru TOȚI, mai ales pentru dușmani, și nu ne rugăm din tot sufletul pentru ei, să fie mântuiți și iertați de Dumnezeu dar în primul rând de noi, NU ne-am învățat lecția, nu suntem asemenea bunului samarinean, suntem preotul care-a trecut indiferent pe lângă omul bătut de tâlhari când cobora de la Ierusalim la Ierihon.

Amin!

Tot cu drag și cu iubire pentru TOȚI!
Aura B. Lupu
29/03/2020

4 răspunsuri la „Bunul samarinean”

  1. Subscriu cu tot sufletul! Exact asta e esenţa: iubirea şi acceptarea.
    Te îmbrăţişez!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc, Potecuță! Cu drag te îmbrățișez și eu! ❤

      Apreciat de 1 persoană

  2. Dumnezeu este in sufletul tau si oriunde il cauti. Tu, ortodoxa, il poti gasi si in catedrala ortodoxa, si in capela catolica sau luterana, pe varf de munte in verdeata, in templul Bahai sau in cel budist, in sinagoga sau moscheea pe care le vizitezi. De acord cu tine. In vremea 1997-1999, cand bateam drumul la Bruxelles si Praga cam o data la 2 luni, cu proiecte PHARE, intram sa ma rog in biserica catolica inainte de sedinta, pentru reusita proiectului, sau dupa, la fel…

    Apreciat de 1 persoană

    1. Îți mulțumesc Marina, așa simt și eu și așa sper să începem să simțim cu toții. 🙏🥰

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.