Torente

Pentru noi cititul era evadarea din cenușiu, din cotidian. N-aveam decât asta: cititul și joaca pe uliță. Ce telefoane, internet, televizor, abonament la Netflix și urmărit seriale HBO? Citeam tot ce ne pica în mână, de multe ori pe ascuns, cu lanterna sub plapumă, să nu ne prindă ai noștri că citeam ce nu era de vârsta noastră, da’ no, fix alea ne atrăgeau cel mai mult, nu? Câți dintre noi n-aveam ascunsă-ntre paginile manualului de istorie sau geografie câte-o carte, învățând, cică! dar noi devorând, de fapt, un roman de dragoste. 
„Torente” a fost unul dintre ele. A rămas până-n ziua de azi unul dintre romanele preferate, iar numele întâlnite în paginile lui (Jan, Sigrid, Olaf, Sven) nici nu visam io pe-atunci c-o să le întâlnesc în realitate, vreodată. Sau că expresiile olandeze ce apar des în carte, n-o să mai fie o enigmă pentru mine, nu doar c-o să le știu explicația fără s-o caut în josul paginii, ci c-o să ajung și să le rostesc corect.
Povestea de dragoste dintre Jan și Sigrid m-a făcut să vărs lacrimi amare, io, fătuca de 13-14 ani identificându-mă bineînțeles cu blonda fatală, cu ochii verzi, blânda Ide fiind prea așezată și cuminte pentru gustul meu. Iar pe Jan Yvarsen… vai, ce tare l-am iubit – și l-am urât în același timp – și eu!
Trebuie să recunoaștem că cel mai tare ne impresionează poveștile de dragoste fără „happy-end”. Iubirile imposibile, tragice, suferința și lacrimile amare, dorurile și neîmplinirile sunt ca un magnet pentru noi.
Evadați din cotidian. Citiți tot ce vă pică în mână. Dar nu alegeți doar poveștile cu final fericit. Pentru că din cărțile în care personajele și trăirile sunt reale, învățam CEL mai mult.

Cu drag și cu iubire,
Aura B. Lupu
10/01/2020
#TrăirileAurei2 #torente #marieannedesmarest #favoritebooks #aurablupu #trairileaurei📖

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

5 gânduri despre „Torente

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.