22/03

Ieri a fost o zi de tristă amintire… cu 32 de morți și 198 de răniți. Imaginile cu victimele atentatelor teroriste din Brussel mi-au rămas întipărite în memorie. Pe veci.

Cu vreo săptămână înainte fusesem s-o conducem la aeroport pe vară-mea. Următoarea dată când am pășit în Zaventem am izbucnit în lacrimi…

Soldații înarmați, controalele stricte, filtrele, starea de război ce parcă o simțeai în aer a fost ceva înfricoșător. Iar să treci prin locurile unde știai că unii oameni au zăcut sângerând iar alții au murit, pe unde vedeai clar urmele atentatului, nu-i ceva ce poți să uiți. Și să ierți…

V-am mai scris io că n-am nimic cu religia nimănui…

Dar…

Îmi amintesc frustrarea, indignarea, revolta mea de-atunci.

Scrisesem de nenumărate ori despre discriminarea care se face între noi și EI. Cât suntem noi de marginalizați și cât de favorizați sunt EI.

Cât de neobișnuită și ciudată era toată situația, să nu îndrăznești să intri în cartierele lor nici cu poliția? Să ai informații clare ca teroriști se-ascund acolo dar să nu iei nicio măsură? Să ridici gradul de alertă la maxim abia după atentat?

Acum comemorează, pun flori, aprind lumânări… dar continuă cu-aceeași politică de dinainte. Iar asta mi se pare-o ipocrizie și-o prostie fără margini…

În continuare-i pupă-n dos și-i țin pe palme acordându-le mai multe drepturi decât celor care muncesc, plătesc taxe, vorbesc limba, se integrează, etc.

Câte zile de „22 martie” mai trebuie să fie ca să deschidă totuși ochii larg și să vadă realitatea?

Câți mai trebuie să moară ca să înțeleagă nu c-au lăsat doar lupu-ntre oi ci o întreagă haită pe care-au și hrănit-o ei, cu mâna lor?

Da, 22 martie e o zi tristă pentru unii.

Alții celebrează c-au învins…

😦

Cu tristețe,

Aura.

23/03/2019

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.