Eclipsa secolului

27.07.2018
Și-am ajuns în ultima zi de concediu. Și-n data eclipsei secolului 🙂 .
N-o vă scriu despre careuri și T-uri și ascendenți (că habar n-am de ele!) și nici n-o să încerc s-o explic, internetul abundă de astfel de informații, anyway. 😜
O să vă scriu despre cum o simt io. 🙂
Despre trecut și blocaje. Despre încorsetări și dogme. Despre prejudecăți și tipare de gândire atât de înrădăcinate încât devin legi nescrise. Care vrem nu vrem își pun amprenta și chiar evoluând, chiar crezând că le-am depășit și că am trecut peste, la un simplu dialog reapar. Te prind în ghearele lor necruțătoare și te fac să te simți (din nou!) mic, netrebnic, neînsemnat și inferior.
Dar știți ce-i fain? Momentul în care îți dai seama că doar de tine depinde să nu recazi în capcana lor. Că TU ești creatorul vieții tale și nimeni nu are puterea de-ați spune cine ești sau cât contezi. Asta doar TU decizi, nimeni altcineva care a rămas îngrădit în gândire și încorsetat în dogme. Care-și conduce viața după principii ce poate că acum 20 de ani erau valabile dar azi… nici vorbă!
Lumea a evoluat. Noi la fel. Nu mai suntem nici măcar cei de ieri, darămite cei de-acu’ 20 de ani! Fiecare zi aduce un plus, o învățătură nouă, suntem într-o mișcare perpetuă și-o evoluție continuă. Totul se schimbă-n jurul nostru, iar dacă rămânem blocați și fideli trecutului ne-am lins pe bot de progres, de pășit înainte și de atins culmi nebănuite.
În noaptea asta avem șansa de-a elibera ceea ce ne ține pe loc și ne pune opreliști în evoluția firească. Azi putem asculta cu inima  prin prisma iubirii de sine dar și a aproapelui. 
Moduri de gândire perimate și depășite GOOD BY!
Obiceiuri toxice, puncte de vedere obtuze și privitul prin ochelari de cal, năravuri împrumutate doar de dragul de-a ne asemăna cu ceilalți sau de-a fi la fel ca ei, pa și la revedere!
Suntem unici.
Suntem diferiți.
Dar în primul rând suntem oameni, fiecare cu păcatele și cu trecutul său.
Dar azi, acum, în acest moment, în această clipă, suntem egali.
O egalitate decretată nu de mine ci de-un Dumnezeu, de-o divinitate sau cum vreți voi să-i spuneți.
Dumnezeu ne-a făcut EGALI.
Toți, dar absolut toți, suntem scânteie divină. Absolut toți avem șansa la nemurire.
Pentru absolut toți Isus a murit pe cruce. Pentru TOATE păcatele omenirii. Nu doar pentru păcatele celor bogați sau a celor frumoși. Sau pentru cei curați.
Sau doar pentru cei „aleși”. Aleși suntem cu toții. 😉
Iar singurul lucru ce ne-aseamănă este iubirea. 
În noaptea asta privind prin prisma iubirii avem șansa nu doar de a înțelege, că nu înțelegerea ne lipsește! ci de-a accepta.
De-a ne desprinde de tot ce nu ne mai folosește. De-a transforma visele în realitate însă cu condiția de-a elibera tot ce nu mai este de actualitate.
Tot ce este depășit, tot ce ne limitează, sau ne separă, ce ne cataloghează sau ne înfierează și ne așează pe trepte diferite musai să lăsăm în urmă.
Așa că dragilor io vă doresc o eclipsă clară și-o reprofilare completă. 😉

V-am țucat!

Cu dragoste,
Aura B. Lupu

Un gând despre „Eclipsa secolului

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.